Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

Сортувати новини за: датою новини | популярністю | відвідуванню | коментарями | абеткою

Менщина на карті Чернігівщини


http://mena-rada.gov.ua/uploads/posts/2012-02/1328128654_mensk.pngПропонуємо до Вашої уваги аматорський документальний фільм "Менщина на карті Чернігівщини"

Докладніше Перегляди: 18909

Апарат штучної вентиляції легень від благодійного фонду отримала КНП "Менська ЦРЛ"

09 грудня 2020 року сучасний апарат штучної вентиляції легень подарував лікарні фонд Ріната Ахметова. Передала обладнання менеджер проектів фонду Катерина Свириденко, яка під час зустрічі із колективом медзакладу зауважила, що фондом Ріната Ахметова за час пандемії до українських лікарень було передано близько 200 апаратів ШВЛ. Це реанімаційне обладнання, високого класу, просте у використанні.

Варто відзначити, що фонд надає не лише матеріальну допомогу у вигляді обладнання чи засобів захисту, а й організовує спільно з Міністерством охорони здоров’я України онлайн-навчання для лікарів на теми: особливості респіраторної підтримки у разі COVID-19, принципи роботи апаратів ШВЛ тощо.

Докладніше Перегляди: 8586

Зі святом - Днем місцевого самоврядування!

Шановні працівники органів місцевого самоврядування та депутати рад усіх рівнів! Щиро вітаємо вас із Днем місцевого самоврядування! Це свято тісно пов’язане із здобуттям Україною незалежності, розбудовою власної державності та демократії. Адже становлення самоврядних органів в демократичному суспільстві є важливим інститутом реального народовладдя та засобом реалізації інтересів територіальних громад.

Вам випала висока довіра жителів територіальних громад представляти їх інтереси у вирішенні найскладніших життєвих питань та підвищувати рівень їх життя. Сьогодні місцеве самоврядування є вагомою складовою народовладдя, дієвим інструментом вирішення як місцевих, так і загальнодержавних завдань.

Докладніше Перегляди: 8631

Звернення керівництва району з приводу вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років

У суботу, 28 листопада, вся Україна й увесь світ вшановуватимуть пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років. Трагедія, що прокотилася Україною в ХХ столітті, на довгі роки підірвала генетичні, інтелектуальні та творчі сили нашої нації.

Шановні жителі Менщини!

Завтра о 16.00 просимо кожного з вас відкласти свої справи і взяти участь у загальнонаціональній Хвилині мовчання та Всеукраїнській акції «Запали свічу пам’яті».

 

Докладніше Перегляди: 8507

На Менщині вшанували пам'ять жертв голодоморів

Голодомор… Скільки страждань у цьому слові. Живучи сучасним життям, нам подекуди важко повною мірою осягнути глибину трагедії, яку пережили наші співвітчизники у минулому столітті, зрозуміти весь масштаб дії зла і злочинів проти людяності: коли розстрілювали за п’ять колосків, виганяли на смерть запухлих від голоду дітей, забирали у селян останнє, доводили їх до відчаю, смерті, коли країну, яка здавна славиться своєю родючою землею і працьовитим народом, перетворили на суцільну братську могилу безвинних жертв штучного голоду...

Із метою належного вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні 1921-1922 років, 1946-1947 років та у зв’язку з 87-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу сьогодні у місті Мена біля пам’ятного знаку жертвам Голодоморів відбувся меморіальний захід за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Докладніше Перегляди: 8528

Зустріч голови районної ради Наталії Боюн з новообраними депутатами Корюківської районної ради

Сьогодні, 26 листопада, голова Менської районної ради Наталія Боюн, в свій останній робочий день на даній посаді, провела зустріч з депутатами Корюківської районної ради обраних від Менської територіальної громади з метою напрацювання шляхів та методів роботи в новій районній раді.

Зазначила, що Менщина представлена в Корюківській районній раді 14 депутатами, що є найбільшим представництвом від колишніх районів.

Наголосила, що депутати від Менщини, незалежно від партійної належності мають працювати на Менську територіальну громаду, відстоюючи її інтереси в новій районній раді.

Докладніше Перегляди: 8502

З 1 січня 2021 року українці мають право за власним бажанням змінювати по батькові

Донедавна українці могли змінювати за власним бажанням лише імена та прізвища, а по батькові - ні. 4 листопада Верховна Рада України дозволила і цю зміну.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо права фізичної особи на зміну по батькові», який доповнює статтю 295 Цивільного кодексу України та статтю 149 Сімейного кодексу України положеннями, які мають дозволити фізичній особі змінювати не лише своє прізвище та (або) ім‘я (що вже передбачено чинним законодавством), а й по батькові.

Цей Закон, що набирає чинності з 1 січня 2021 року, передбачає такі зміни:

Докладніше Коментарі (0) Перегляди: 9073

Про покращення прийому у рентгенологічному кабінеті Менської ЦРЛ

Такою була основна тема наради, яку провів голова РДА Євген Соловйов за участю голови районної ради Наталії Боюн, свого заступника Миколи Петрушенка та генеральних директорів КНП «Менська ЦРЛ» і «Менського центру ПМСД» Григорія Разнована та Наталії Корнієнко.

За останні дні у районі суттєво збільшилась кількість хворих на різноманітні застудні захворювання та COVID-19. Щоб правильно діагностувати хворобу, сімейні лікарі направляють хворих на рентген. У зв’язку з цим створюється черга біля рентгенкабінету та відбувається скупчення людей біля входу у приміщення лікарні. Хворі скаржаться, що їм доводиться довго чекати черги просто неба на холоді.

Докладніше Перегляди: 8917

09 листопада депутати районної ради зібрались на засідання 28 (позачергової) сесії Менської районної ради сьомого скликання

Пленарному засіданню передувало засідання Президії та постійних комісій районної ради.

На розгляд депутатського корпусу винесені нагальні питання, викликані потребою розгляду та вирішення ряду важливих бюджетних та майнових питань.

Пленарне засідання проходило з дотримання всіх санітарних норм та правил щодо соціальних дистанцій та масочного режиму.

На початку пленарного засідання голова районної ради Наталія Боюн привітала з прийдешнім святом – Днем працівників сільського господарства депутатів районної ради – аграріїв, голів фермерських господарств.

Докладніше Перегляди: 9052