Головна Контакти

Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Листопад 2017 (26)
Жовтень 2017 (19)
Вересень 2017 (31)
Серпень 2017 (40)
Липень 2017 (30)
Червень 2017 (34)

Споживання продуктів харчування населенням області у 2016 році

4-08-2017, 11:46 | Розділ: Новини | Переглядів: 43

За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2016 році пересічний чернігівець вжив 46 кг м’яса та м’ясних продуктів (по Україні – 51), 227 кг молока та молочних продуктів (210), 262 яйця (267), 109 кг хлібних продуктів (101), 167 кг картоплі (140), 172 кг овочів (164), 39 кг плодів та ягід (50), 9 кг риби та рибних продуктів (10), 11 кг олії (12), 36 кг цукру (33).

Порівняно з 2015р. споживання м’яса та олії майже не змінилося. Менше вживали чернігівці молока (на 13 кг), хлібних продуктів, плодів, цукру (на 4 кг), картоплі (на 6 кг), яєць (на 12 штук). Показники споживання овочів та риби зросли на 2 кг.

За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 4 місце в Україні, молока та молочних продуктів – 7, хлібних продуктів, картоплі, овочів – 9, риби – 12, яєць – 15, олії – 17, плодів та ягід – 20, м’яса та м’ясних продуктів – 21.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 2850 ккал (у 2015р. – 2971) при середній по Україні – 2742 ккал.

 

Головне управління статистики у Чернігівській області

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.