Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

У день 26 – ї річниці незалежності України у м.Мена відбулось урочисте відкриття Алеї Героїв

24-08-2017, 14:40 | Розділ: Новини | Переглядів: 623

Аби увіковічнити пам’ть героїв усіх часів, що відстоювали незалежність України, біля Обеліска Слави, цього дня відкрито Алею Героїв. Даним меморіальним комплексом Менщина вшанувала пам’ять воїнів-інтернаціоналістів і героїв Чорнобиля, героїв Радянського Союзу - Лишафая Петра Івановича, Єрмоленка Андрія Давидовича, Осипенка Івана Степановича, Сапоненка Івана Федоровича та героїв АТО - Миколи Бурлака, Сергія Титаренка, Олександра Уткіна, Максима Андрейченка, Вадима Жеребило, Максима Головатого, Олександра Шумейка, Олександра Ільчишина.

Рідні і близькі загиблих на сході України, представники районної влади, місцевого самоврядування і просто небайдужі громадяни прийшли вшанувати пам'ять полеглих захисників України. Присутнім несила стримати сльози – і це не тільки родинам загиблих, скупа сльоза котилась і з чоловічих очей, спокійно і тихо плакали діти вже по-дорослому усвідомлюючи увесь біль втрати – надто свіжа рана, надто тяжка втрата і острах, що така біда може прийти у домівку кожного.

До присутніх звернулися в.о.голови райдержадміністрації Сергій Мурований, заступник голови менської міської ради Інна Скляр, голова районної спілки воїнів-афганців Леонід Титаренко.

Під час урочистого заходу в.о.голови райдержадміністрації Сергій Мурований вручив родинам Ільчишиних та Шумейко посвідчення про присвоєння звання «Почесний громадянин Менського району» загиблим учасникам АТО Ільчишину Олександру Михайловичу та Шумейку Олександру Вікторовичу.

Усіх загиблих згадали поіменно та вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання.

Ледь стримуючи сльози своє слово сказала мати загиблого Вадима Жеребила Любов Жеребило, яка очолює Менський осередок «Єдина родина Чернігівщини»: «Історію неможливо зупинити. Трагедія прийшла на нашу землю і в наші сім'ї. Неможливо воскресити наших синів, але у нас є можливість гідно вшановувати пам'ять полеглих героїв. Адже найбільший подвиг для воїна, який захищає Батьківщину – віддати життя за рідну землю. І сьогодні – це лише перший крок по вшануванню героїв, наших рідних. Ця Алея нагадувати всім і кожному, що досить високою ціною дістається нам воля і незалежність України».

Урочисте відкриття Алеї Героїв завершив молебень за загиблими.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.