Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Здобутки та очікування районного ринку праці.

19-02-2018, 15:41 | Розділ: Новини | Переглядів: 450

Незважаючи на поглиблення негативних тенденцій на ринку праці, за підсумками 2017 року року Менським районним центром зайнятості досягнуто позитивної динаміки за основними напрямами діяльності.

Активна співпраця з роботодавцями дала змогу на 14,5% збільшити кількість вакансій. Кожний другий роботодавець району звертався до служби зайнятості за пошуком працівників.

Працевлаштування за сприяння служби зайнятості району зросло порівняно з 2016 роком на 15% та становило 1141 особу. Збільшення кулькості працевлаштованих осіб відбулося завдяки зміні регламенту роботи центру зайнятості та організації його функціонування на засадах рекрутингу, завдяки цьому частка працевлаштуваних осіб до набуття ними статусу безробітного у Менському районному центрі зайнятості становила 46,3 %.

Найбільший попит на ринку праці району – на водіїв, машиністів котелень, трактористів, токарів, рамників тощо. Чимало вакансій було для працівників торгівлі, сфери послуг, найпростіших професій, робітників з інструментом: слюсарів-ремонтників, електромонтерів, електрогазозварників, столярів.

У 2017 році за сприяння районного центру зайнятості 167 безробітних громадян проходили професійне навчання.

На Менщині запроваджено профорієнтаційний проект для старшокласників «Обери професію – обери майбутнє» та ПрофіКвест «Пізнай світ професій!», які спрямовані на створення передумов для професійної самореалізації молоді, підвищення її мотивації до трудової діяльності в Україні, відновлення престижу робітничих професій.

Протягом 2017 року центр зайнятості у роботі використовував сучасні сервіси Інтернет, які значно спрощують доступ до послуг служби зайнятості. Це електронна черга, послуги відеорезюме, відеовакансія, онлайн-співбесіда безробітних з роботодавцями, безкоштовна «гаряча лінія» для отримання консультацій з питань зайнятості та захисту від безробіття тощо.

Щодо основних пріоритетів та завдань служби зайнятості на 2018 рік – це, насамперед, перетворення центру зайнятості на сервісний майданчик з надання широкого спектру послуг, запровадження профілювання безробітних для попередження ризиків довготривалого безробіття та соціального супроводу за підходом кейс-менеджменту. В центрі уваги залишається профорієнтаційна робота з молоддю, оперативне працевлаштування шукачів роботи, підвищення кількості вакансій з гідними умовами праці, зміцнення співпраці з об’єднаною територіальною громадою для оперативного вирішення питань зайнятості та соціального захисту від безробіття.

У 2017 році на ринку праці району, як і в цілому по Україні, відбулася зміна пріоритетів з потреби пошуку вільних робочих місць — на збереження трудового потенціалу та задоволення зростаючих потреб економіки в кадрах.

Сьогодні можемо стверджувати, що безробіття в нашій країні перестало бути вагомою соціальною проблемою. Наразі маємо іншу проблему – кадровий дефіцит у провідних галузях економіки.

На території району відсутня достатня кількість сучасних робочих місць з гідною оплатою праці, активізується міграційний відтік кваліфікованої робочої сили. Якщо раніше шукачі роботи виїжджали переважно до Києва, то сьогодні українців приваблюють європейські країни. Саме низький рівень заробітної плати є основною причиною трудової міграції.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.