Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Менська земля - часточка Соборної України

22-01-2019, 14:08 | Розділ: Новини | Переглядів: 393

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

Саме з цієї нагоди представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, родини загиблих учасників АТО, громадські та політичні діячі, жителі району зібралися на Алеї Героїв для вшанування всіх, хто боровся за свободу Україну в різні часи її історії. Присутні поклали квіти до Алеї Героїв, вклонилися їх подвигу.

 

Далі у приміщенні районної бібліотеки відбулась година історичної пам’яті «Соборність України під прапором волі».

Учасники заходу з хвилюванням та емоційним піднесенням символічно перегорнули героїчні, а часами, і трагічні сторінки української історії.

Менська земля, часточка Соборної України, наша маленька Батьківщина - це край історичних подій, край митців і поетів, творчих та працьовитих людей. Вшановувати та відзначати найкращих жителів району до визначних дат та подій стало доброю традицією. І сьогоднішній день – не виняток. З вітальним словом до присутніх звернувся голова Менської райдержадміністрації Валерій Щукін та вручив відзнаки обласної державної адміністрації.

За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня Соборності України оголошено Подяку голови обласної державної адміністрації:

- АРШИННИК Ользі Олексіївні, головному бухгалтеру централізованої бухгалтерії відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Менської районної державної адміністрації;

- БОСЕНКО Марині Олександрівні, головному бухгалтеру комунального некомерційного підприємства «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської районної ради;

- ДЕМЧЕНКУ Леоніду Івановичу, голові фермерського господарства «Л.Демченко»;

- ЗАЇЦІ Людмилі Олександрівні, завідувачу клініко - діагностичної лабораторії, лікарю-лаборанту комунального некомерційного підприємства «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради;

- КИСЛЮК Валентині Минівні, фізичній особі – підприємцю;

- ЛАГУНЕЦЬ Ніні Іванівні, головному бухгалтеру Березнянської селищної ради;

- ЛУГОВСЬКОМУ Денису Валентиновичу підполковнику служби цивільного захисту, начальнику Менського районного відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області;

- ПОЛТОРАК Валентині Михайлівні, бухгалтеру І категорії централізованої бухгалтерії сектору культури і туризму Менської районної державної адміністрації;

- ПРИЩЕПІ Вікторії Василівні, керуючому справами виконавчого апарату Менської районної ради;

- СОРОЦІ Ларисі Миколаївні, завідувачу відділенням соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Голова районної ради Наталія Боюн привітала присутніх із знаменним для всіх українців святом – Днем Соборності України та вручила матерям почесні відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції», якими нагороджені посмертно їх сини-герої.

Присутні в залі поіменно згадали та хвилиною мовчання вшанували Героїв-земляків, які стали на захист незалежності Батьківщини, віддали своє життя, захищаючи східні рубежі української держави.

По завершенню учасники заходу переглянули документальний фільм «Злука. День Соборності України» та мали змогу оглянути виставку-хроноскоп «Соборна Україна: історія злетів і падінь» та книжкову виставку «У єдності сила народна».

Не пропустіть

    Менська земля - часточка Соборної України
  • У день свята нашого єднання
  • Шановні жителі Менщини!
  • У районі відзначили День Соборності України
  • День Соборності України
  • День Соборності України – важлива віха в історії нашого народу
  • Менська земля - часточка Соборної України!
    Менська земля - часточка Соборної України.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.