Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Потурбуйтеся про власне здоров’я– оберіть свого лікаря з надання первинної медичної допомоги та отримайте безкоштовні послуги за Програмою медичних гарантій

22-09-2020, 11:42 | Розділ: Новини | Переглядів: 701

Щоб отримати повний перелік послугпервинної медичної допомоги, гарантовано оплачений Національною службою здоров’я, потрібно обрати свого лікаря та підписати з ним декларацію. Кінцевого терміну підписання декларації не існує. Декларацію з обраним лікарем можна підписати під час планового візиту.Для декларування слід звернутися до реєстратури лікарської амбулаторії, при собі мати документ, що посвідчує особу громадянина України (зазвичай, це паспорт), ідентифікаційний код та мобільний телефон. Для звернення до лікаря первинки слід попередньо записатися на прийом. Це можна зробити за телефоном реєстратури, через електронний особистий кабінет сайту Медкард24.

Пацієнти, які вже обрали лікаря, безкоштовно користуються пакетом послуг.Пацієнтам, які не обрали свого лікаря або знаходяться у відпустці чи відрядженні, у випадку невідкладного стану лікарбезоплатно надасть невідкладну медичну допомогу та порадить укласти декларацію або звернутися до свого сімейного лікаря. Це регламентується Наказом Міністерства охорони здоров’я.

У разі, якщо дитина досягла 18-річного віку (набула статусу дорослої особи), попередньо укладена декларація вважається не дійсною. Такій особі слід звернутися до обраного нею медичного закладу з приводу укладення нової декларації. Наголошую, що вибір лікаря доросла людина здійснює самостійно; процес декларування відбувається через її особистий мобільний пристрій, а не телефон одного з батьків, та при наявності документів, що посвідчують її особу.

З 1 квітня цього року отримати безкоштовні консультації вузьких спеціалістів можна лише за направленням лікаря з надання первинної медичної допомоги (педіатра, сімейного лікаря, терапевта). Саме лікар первинки визначає, який саме спеціаліст потрібен для подальшої діагностики і лікування. Обов’язковою умовою для цього є наявність підписаної декларації про вибір лікаря. Наявна декларація дає змогу отримувати цілий ряд безкоштовних послуг, зокрема, в закладах охорони здоров’я вторинного рівня (в центральних районних лікарнях) та третинного рівня (обласні медичні заклади): рентгенологічні та ендоскопічні дослідження, ультразвукова діагностика тощо, - перелік яких визначений Національною службою здоров’я України. Після оформлення електронного направлення пацієнт самостійно обирає заклад охорони здоров’я, в якому бажає тримати необхідну послугу, та, з метою якісного отримання послуги, здійснює попередній запис на прийом чи проведення дослідження.

Якщо пацієнт звертається до лікарів-спеціалістів за власним бажанням, він самостійно сплачує вартість візиту за прейскурантом, розробленим відповідним закладом охорони здоров’я.

Є випадки, коли пацієнт може отримати безоплатну допомогу без направлення. Це звернення до стоматолога, педіатра, гінеколога, психіатра, нарколога, фтизіатра.

До таких випадків належить і звернення пацієнта з хронічною хворобою до лікаря-спеціаліста, у якого він перебуває на обліку.Це означає, що людина вже отримала електронне направлення від лікаря первинки та скористалася ним і потрапила на облік до вузького спеціаліста (наприклад, з приводу цукрового діабету). В подальшому з приводу даного захворювання їй слід періодично відвідувати вузького спеціаліста. Для цього достатньо попередньо записатися на прийом до вузького спеціаліста, щоб знати дату та час наступного візиту. Жодних повторних направлень від лікаря первинки не потрібно, адже електронна система охорони здоров’я фіксує, що пацієнт лікується у відповідного лікаря-спеціаліста, а Національна служба здоров’я України оплачує надані послуги.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.