Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Укрдержреєстр спрощує процедури реєстрації нерухомості

7-11-2013, 10:15 | Розділ: Новини | Переглядів: 1036

Державна реєстраційна служба України повідомляє про нововведення, які спрощують низку процедур державної реєстрації нерухомості.

Нові законодавчі ініціативи полегшують процес державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, а також передбачають спрощення реєстрації прав оренди та іпотеки.

Зокрема, мова йде про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення врегулювання відносин на об'єкти нерухомого майна» (прийнятий Верховною Радою в першому читанні) і постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно».

Зазначені нормативно-правові акти регулюватимуть низку питань, а саме: процедуру припинення іпотеки, механізми повернення громадянам України державного мита, звільнення державних органів та органів місцевого самоврядування від сплати державного мита, а також спрощення системи державної реєстрації прав, похідних від права власності - оренди або іпотеки.

Крім того, вони передбачають можливість надання реєстраційних документів за допомогою послуг «Укрпошти», а також пояснюють особливості передачі архівів Бюро технічної інвентаризації (БТІ) до Державної реєстраційної служби України. Укрдержреєстр планує оцифрувати архіви БТІ, що, за словами експертів, є загальноєвропейською практикою, яка сприяє наданню громадянам зручних якісних і доступних послуг.

Згідно зі згаданою постановою Уряду, спрощується процедура реєстрації речових прав на нерухоме майно, тепер громадянам буде достатньо одного візиту до Держреєстру. Варто нагадати, що раніше реєстрація права оренди та іпотеки передбачала три етапи: перший - реєстрація права власності на нерухоме майно, другий - реєстрація первинного договору оренди і третій - реєстрація зміни або продовження первинного договору іпотеки або оренди.

Потрібно зазначити, що Укрдержреєстр постійно вдосконалює якість своїх послуг, а також підвищує їх доступність. Наприклад, вже зараз чверть всіх консультацій щодо діяльності Державної реєстраційної служби України надається онлайн в мережі Інтернет. Зокрема, за 5 місяців роботи онлайн консультацій надійшло і опрацьовано фахівцями Укрдержреєстру 3 227 звернень, також відповіді на свої звернення по телефону отримали 9 462 громадянина.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.