Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

Охорона праці під час зернозбиральних робіт

21-08-2017, 10:10 | Розділ: Новини | Переглядів: 515

Найбільш травмонебезпечним періодом в сільськогосподарському виробництві є проведення зернозбиральних робіт. Це зумовлено максимальним напруженням, перенасиченістю праці, що призводить до помилкових дій, нехтуванням безпекою та відсутністю належного контролю за безпечним виконанням робіт з боку інженерно-технічного персоналу.

Польові механізовані роботи із застосуванням сільськогосподарської техніки потрібно розглядати як роботи з підвищеною небезпекою, адже часто механізатор залишається один на один з агрегатом, який може у будь-який момент потребувати ремонту. А це, в свою чергу, може спровокувати працівника до виконання дій, що не відповідають вимогам безпеки. Крім того, йому доводиться працювати понаднормово, у темний час доби, на віддалених полях, схилах, за несприятливих погодних умов, постійно зазнаючи впливу високих рівнів вібрації, шуму, температурних перепадів та інших чинників, що призводять до стомлення.

Перед початком зернозбиральних робіт керівниками господарств повинні бути проведені певні організаційні профілактичні заходи для недопущення випадків травмування працюючих на жнивах.

Для цього, в першу чергу, необхідно забезпечити проведення інструктажів з охорони праці та пожежної безпеки з усіма працівниками. Не допускати до роботи працівників в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, хворобливому або втомленому стані. Обов’язково проводити передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв та механізаторів.

Зернозбиральні комбайни та інша техніка, яка залучається до роботи, мають пройти відповідний обов’язковий технічний контроль.

Під час жнив велика робота ведеться на зернових токах. При даному виді робіт потрібно, щоб бункери для зерна мали решітки або кришки і були обов’язково замкнені. Вмикання зерноочисних машин проводить відповідальний працівник, а під час технічного обслуговування або ремонту, обладнання повинно бути зупинено та відключено від напруги.

Невиконання вимог нормативно-правових актів може призвести до непоправного. Керівникам підприємств потрібно з усією відповідальністю поставитися до безпеки працівників.

Звертаємося до всіх, хто буде працювати на жнивному полі! Бережіть своє життя і здоров’я! Тільки виконання вимог охорони праці, належна організація робіт дадуть змогу провести збирання зернових культур без травм і аварій.

По всіх питанням з охорони праці просимо звертатись до страхового експерта з охорони праці Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Старовойта Олександра Михайловича за адресою: м. Мена, вул. Чернігівській шлях, 4/3 (тел.2-24-30, факс: 2-12 53).

 

Страховий експерт з охорони праці Менського відділення управління Фонду в Чернігівській області Олександр Старовойт

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.