Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

На Чернігівщині буде новий перспективний план формування ОТГ: громад стане значно менше.

22-03-2018, 10:22 | Розділ: Новини | Переглядів: 443

21 березня відбулося розширене засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, яке провела її очільник, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко.

До участі у заході долучились перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутати обласної ради, голови районних рад та райдержадміністрацій, міські, селищні, сільські голови об'єднаних територіальних громад, експерти Чернігівського відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування». В роботі комісії взяв участь голова районної ради Олександр Мисник.

Темою обговорення було внесення змін до рішення обласної ради від 19 червня 2015 року «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області».

Валентин Мельничук у своєму виступі відзначив, що нині існує багато складних питань у зв'язку з функціонуванням райрад, райдержадміністрацій і об'єднаних територіальних громад, в тому числі, у розподілі владних повноважень стосовно економічної і соціальної складової, наповнення місцевих бюджетів та багато іншого.

Сьогодні Чернігівщина займає третє місце в загальнодержавному рейтингу за темпами створення об'єднаних територіальних громад. На теренах області функціонує 37 ОТГ.

Перспективний план в новій редакції буде розглядатися на 12 сесії обласної ради 28 березня поточного року.

Голови районних рад разом із керівниками територіальних громад озвучили пропозиції стосовно подальших перспектив об'єднання та приєднання сіл і селищ до вже утворених ОТГ. Олександр Мисник, голова Менської районної ради поділився власними ідеями, як пришвидшити процес децентралізації влади в Менському районі.

У результаті дискусії було напрацьовано рекомендації постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, які будуть надані облдержадміністрації. Зокрема, учасники розширеного засідання дійшли висновку, що до 23 березня поточного року необхідно у письмовому вигляді надіслати зазначені пропозиції до обласної ради, які згідно з чинним законодавством будуть внесені в проект рішення «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області» та розглядатимуться на пленарному засіданні обласної ради.

 

За матеріалами офіційного веб-порталу

Чернігівської обласної ради

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.