Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Голова районної ради Олександр Мисник взяв участь у роботі сесії обласної ради.

29-03-2018, 09:17 | Розділ: Новини | Переглядів: 464

28 березня відбулася чергова дванадцята сесія обласної ради сьомого скликання, на якій було прийнято більше ста рішень з різноманітних проблемних питань забезпечення життєдіяльності краю. На початку пленарного засідання хвилиною мовчання вшановано пам’ять про Петра Петровича Хомрача та Миколу Івановича Стрільця, які багато років самовіддано працювали на благо рідного краю. Голова обласної ради Ігор Вдовенко також зазначив: «На Сході України на неоголошеній війні продовжують гинути наші воїни-земляки. Сьогодні на алтар волі і свободи нашого народу Чернігово-Сіверська земля віддала 165 своїх воїнів-героїв. Отож давайте разом згадаємо про наших колег та низько схилимо голови перед захисниками Вітчизни, які віддали своє життя за цілісність України, їхніми батьками, дружинами, дітьми та онуками, що не дочекались їх до рідної домівки».

Голова обласної ради Ігор Вдовенко разом із очільником обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем також вручили матері та дружині полеглого за Вітчизну молодшого сержанта Володимира Мальцева за проявлену мужність і високий відвагу, виявлені ним під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, орден «За мужність» Ш ступеню (посмертно).

Також керівники області запросили на сцену обласної ради батьків майора Андрія Шанського, який проходив службу у Північному управлінні Національної гвардії України у Києві та геройськи загинув 5 вересня 2014 року в Донецькій області, яким передали медаль "ЧЕСТЬ. СЛАВА. ДЕРЖАВА".

Родичам загиблих воїнів-героїв весь зал аплодував стоячи, дякуючи їм за безмежну мужність, яку вони виявили, втративши найдорожчих людей.

На сесії обласної ради заслухали звіт голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча за 2017 рік, зі змістом якого можна ознайомитись у низці регіональних ЗМІ.

Обласні депутати заслухали інформацію прокурора області Комашко Володимира про результати діяльності упродовж 2017 року, розглянули ряд фінансових питань.

До числа основоположних можна віднести і прийняття рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 19 червня 2015 року «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області». Якщо дещо конкретніше, то в 2017 році було внесено зміни до Закону, які дозволяють здійснювати процедуру добровільного приєднання до об'єднаних територіальних громад. Однак, відповідно до ст.81 Закону добровільно приєднатися до об'єднаної територіальної громади, визнаної спроможною відповідно до ч. 4 ст. 9 даного законодавства, має право суміжна сільська, селищна територіальна громада, яка відповідно до перспективного плану формування територій громад області належить до цієї об'єднаної територіальної громади. Враховуючи, що склад більшості ОТГ відповідає фактичному, а значна кількість місцевих рад прийняли рішення про приєднання до функціонуючих ОТГ, для проведення процедури приєднання необхідно внести зміни до перспективного плану.

Враховуючи доручення Віце-прем'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, обласним виконавчій владі доведеться забезпечити розробку погодження та подання на затвердження Кабінету Міністрів України перспективних планів формування спроможних територіальних громад в межах території усієї області. У зв'язку з цим, облдержадміністрація пропонує викласти перспективний план в новій редакції, яка повністю охоплює територію області. Зокрема, що стосується нашого району, то в Перспективному плані відображено наявність двох об’єднаних територіальних громад – Менської та Березнянської.

Всього депутати розглянули більше сотні питань, необхідних для розвитку Придесення. Серед них - 12 звернень до вищих і територіальних органів державної влади. Й особливо - одне із найбільш хвилюючих сільське населення області «Про Звернення Чернігівської обласної ради до Прем'єр-міністра України Гройсмана В.Б. та в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Смілянського І.Ю. щодо неприпустимості скорочення відділень поштового зв'язку ПАТ «Укрпошта» в сільських населених пунктах Чернігівської області».

 

За матеріалами офіційного веб-порталу

Чернігівської обласної ради

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.