Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

13 лютого 2013 року в с.Ушня були проведені загальні збори громадян за місцем проживання.

15-02-2013, 12:08 | Розділ: Новини | Переглядів: 1480

13 лютого 2013 року в с.Ушня були проведені загальні збори громадян. У зборах взяли участь 70 жителів села.

У роботі зборів взяли участь:

- Невжинський В.М, голова районної ради,

- Волошко В.Є., помічник-консультант народного депутата України Ляшка О.В.,

- Бутенко О.І., голова ФГ "Бутенко", депутат обласної ради,

- Слобода Г.В., заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації,

- Єрмоленко В.М., депутат районної ради, головний лікар Менської районної лікарні ветеринарної медицини;

- Ворона Д.В., дільничний інспектор Менського РВ УМВС в Чернігівській області.

Збори розглянули ряд питань:

1. Звіт Ушняського сільського голови про роботу в 2012 році.

2. Про встановлення сум самооподаткування на 2013 рік та звіт про використання коштів самооподаткування в 2012 році.

3. Звіт директора комунального підприємства "Ушнянське" Зеленського М.П.

4. Звіт дільничного інспектора Менського РВ УМВС України в Чернігівській області.

5. Інші питання.

Ушнянський сільський голова Єрмоленко Т.І. прозвітувала про свою роботу та роботу Ушнянської сільської ради в 2012 році.

Відмітила, що на протязі 2012 року сільською радою скликано та проведено 8 сесій, на яких розглянуто 52 питання, проведено 12 засідань виконкому, на яких прийнято 42 рішення.

Повідомила, що на території сільської ради немає жодної господарюючого суб’єкта, землею користуються 4 орендарі.

Зазначила, що за 2012 рік до сільської ради надійшло 155 звернень, найбільше звернень було про виготовлення державних актів на земельні паї замість зіпсованих, на другому місці були звернення про роботу млина.

Третім важливим питанням по зверненнях було відновлення руху автобуса по маршруту Чернігів – Ушня. З 1 лютого цього року цей маршрут відновлено, а також встановлено рейс до м. Мена в кожний четвер. На даний час невирішеним залишається питання ремонту дороги Ушня – Осьмаки, з цим є ряд проблем, адже дана дорога перебуває на обслуговуванні Служби автомобільних доріг Чернігівської області і її ремонт не може фінансуватись за рахунок місцевого бюджету.

Сільський голова зазначила, що найбільшим здобутком в розвитку громади в 2012 році є продовження підключення природного газу до осель жителів села. Відмітила, що стурбованість сільської ради та виконкому викликає криміногенна та пожежна ситуація. Через відсутність коштів пожежно-сторожова охорона на території сільської ради не утримується.

Подякувала всім депутатам, керівникам установ за підтримку, взаєморозуміння і проведену спільними зусиллями роботу.

Сільський голова відповіла на запитання присутніх.

Другим питанням загальні збори розглянули звіт про використання коштів самооподаткування в 2012 році та встановили суму оподаткування на 2013 рік в розмірі 10 гривень.

Перед учасниками зборів про свою роботу у 2012 році прозвітував директор комунального підприємства "Ушнянське" Зеленський М.П.

Депутат Чернігівської обласної ради Бутенко О.І. проінформував присутніх про те, як фермерським господарством "Бутенко" виконуються договірні умови оренди земельних паїв на території сільської ради.

Слобода Г.В. довів до відома присутніх інформації про соціальні програми, які реалізуються державою з метою підтримки товаровиробника на селі (дотація за вирощування молодняку ВРХ, компенсація за придбані доїльні апарати, дотація за здачу ВРХ на м'ясопереробні підприємства, дотація на садівництво та ягідництво тощо).

Волошко В.Є. подякував жителям Ушні за підтримку Олега Ляшка на виборах до Верховної Ради України.

Повідомив, що Олег Ляшко в поточному році вже 10 разів був у своєму виборчому окрузі, що він буде робити все від нього залежне, щоб не закривалися сільські школи, сільські заклади охорони здоров’я, заклади культури.

Зазначив, що Олег Ляшко хоче ініціювати законопроект щодо приоритетного розвитку сільської території.

Подякував Бутенку О.І. за дієву допомогу у вирішенні проблем сільської громади.

Присутні задали Волошку В.Є запитання:

- чому жителі вимушені плати власті кошти за передрук державних актів через помилку в кадастрових номерах?

- чи можливо виділити з державної субвенції виділеної Менському району за підтримки Олега Ляшка в розмірі 5 млн. грн. кошти на ремонт автомобільної дороги Ушня – Осьмаки?

Невжинський В.М., зазначив, що звіт сільського голови Єрмоленко Т.І. дуже змістовний. Як позитив відмітив значну кількість людей присутніх на загальних зборах.

Повідомив, що районна рада приділяє багато уваги зверненням громадян, часто дані питання виносяться на розгляд пленарних засідань районної ради, але не завжди районна рада своїм рішенням може вирішити ту чи іншу проблему. На контролі районної ради перебуває 61 програма, (серед них і по ремонту доріг), що більшість програм надзвичайно важливих і потрібних, але на жаль через відсутність коштів в районному бюджеті не завжди є можливість фінансувати їх в повному обсязі.

Відмітив, що якби місцеве комунальне підприємство працювало на повну потужність, то питань було б набагато менше.

Сільська ж рада не має змоги та повноважень надавати увесь перелік послуг населенню. Закликав жителів села зважено підійти до вирішення питання стосовно долі комунального підприємства. Зазначив, що в державному бюджеті на 2013 рік за сприяння Олега Ляшка субвенція в розмірі 5 млн.грн. для Менського району закладена окремим рядком.

Повідомив, що питання, які піднімаються на загальних зборах громадян в населених пунктах району в принципі схожі: стан та утримання доріг, автобусне сполучення тощо.

Але дорога Ушня – Осьмаки є дорогою обласного значення, тому фінансувати її ремонт з районного бюджету неможливо. Обласна служба автомобільних доріг взагалі не реагує на звернення та рішення районної ради з аналогічних питань.

Перед присутніми з коротким звітом виступив дільничний інспектор Менського РВ УМВС України в Чернігівській області Ворона Д.В. який закликав жителів села до співпраці в питаннях охорони громадського порядку.

Слобода Г.В., звернув увагу помічника-консультанта народного депутата Олега Ляшка Волошка В.Є на неналежну забезпеченість дільничних інспекторів міліції, що закріплені за кількома населеними пунктами, транспортом, для швидкого та ефективного реагування на протиправні дії.

Загальні збори прийняли відповідні рішення.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.