Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

20 лютого Україна відзначає День соціальної справедливості

20-02-2013, 14:20 | Розділ: Новини | Переглядів: 1103

 

Президент України Указом від 4 листопада 2011 року № 1021 установив в Україні День соціальної справедливості, який проводиться щороку 20 лютого у Всесвітній день соціальної справедливості.

З листа міністра соціальної політики України, голови Оргкомітету для підготовки та проведення у 2013 році заходів з нагоди Дня соціальної справедливості Н.Королевської до голови Чернігівської обласної ради Мельника А.І.

Шановний Анатолію Івановичу!

Соціальна справедливість є загальновизнаною цінністю сучасного демократичного суспільства, що закріплена в документах світової спільноти.

Прагнення соціальної справедливості для всіх є ключовим завданням глобальної місії Організації Об'єднаних Націй зі сприяння розвитку та поваги до людської гідності.

Свідченням прихильності системи ООН до забезпечення соціальної справедливості є прийняття Міжнародною організацією праці Декларації про соціальну справедливість з метою справедливої глобалізації, а також проголошення Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 20 лютого Всесвітнім днем соціальної справедливості із визначенням необхідності подальшого нарощування зусиль міжнародного співтовариства в області викорінення бідності, забезпечення повної зайнятості, гідної праці, рівноправності чоловіків і жінок, соціального добробуту та соціальної справедливості для всіх.

Президент України Указом від 04 листопада 2011 року № 1021 установив в Україні День соціальної справедливості, який проводиться щороку 20 лютого у Всесвітній день соціальної справедливості.

Кабінет Міністрів України розпорядженням від 21 листопада 2012 року № 922 для підготовки та проведення у 2013 році заходів з нагоди Дня соціальної справедливості утворив Організаційний комітет.

Членами Оргкомітету розроблено низку заходів, які планується провести як на національному рівні, так і у кожному регіоні, включаючи райони, міста, селища і села.

Метою цих заходів є проведення широкої інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо прав громадян, послуг, які надаються органами виконавчої влади, надання практичної допомоги громадянам у вирішенні існуючих проблем, а також привернення уваги громадськості, державних органів влади до необхідності об'єднання зусиль з метою досягнення соціальної справедливості в суспільстві.

Міністерство соціальної політики ініціювало у День соціальної справедливості 20 лютого цього року проведення засідання Кабінету Міністрів України з розгляду соціально значущих питань.

Від імені Міністерства соціальної політики та Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2013 році заходів з нагоди Дня соціальної справедливості звертаємось до Вас, шановний Анатолію Івановичу, та усіх депутатів Чернігівської обласної ради із пропозицією долучитись до відзначення в Україні Дня соціальної справедливості, а також до заходів, які проводитимуться органами виконавчої влади усіх рівнів.

Крім того, вважали б за доцільне запропонувати депутатам у лютому цього року провести зустрічі із виборцями з метою сприяння у вирішенні проблемних питань, надання практичної допомоги громадянам, особливо і числа найбільш незахищених.

Проведення такої роботи, з виборцями стане посильним вкладом у спільну справу розбудови соціально справедливої держави.

 

 

З повагою

 

Міністр

Голова Оргкомітету                                                            Н.Королевська

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.