Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Візит Президента України на Чернігівщину: Рада регіонального розвитку та 350-річчя гетьманської столиці.

14-03-2019, 10:37 | Розділ: Новини | Переглядів: 351

13 березня в Чернігові відбулося засідання Ради Регіонального розвитку, на якому Президенту Петру Порошенку і громадському активу регіону презентовано План перспективного розвитку області на 2019-2021 роки. За словами голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Мисника, у 2019 році Чернігівщина розпочала новий етап соціально-економічних змін. Нові дороги, школи, лікарні і садочки, спортивні майданчики, підприємства, житло для військових, туристичні маршрути – все це реальні завдання на наступні три роки.

План перспективного розвитку базується на 5 основних пріоритетах:

- якість життя ( освіта, медицина, дороги);

- агропромисловий сектор;

- створення умов для розвитку бізнесу;

- інновації;

- туризм.

Олександр Мисник впевнений, що Чернігівщина зможе їх реалізувати, адже має потужну команду аграріїв, науковців, освітян, медиків, підприємців, управлінців, керівників громад і активної молоді.

У своєму виступі Президент України Петро Порошенко відзначив, що за останні майже п’ять років Україна змінилася та стала на шлях розвитку і наголосив на важливості збереження напрацювань у реформуванні країни та їх продовженні: «Ми з моєю командою накреслили чіткий план по цьому шляху і цей план вже зараз приніс переконливі результати: створення армії, підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі, яка компенсувала руйнівні наслідки російської агресії, гібридної війни, коли Росія закрила свої ринки для українських товарів і перекрила транзит для українців по доступу на ринки Центральної та Східної Азії».

Петро Порошенко висловив тверде переконання, що зазначені кроки треба продовжувати, незважаючи на критику звідусіль. «Я хочу нагадати, що б ми не починали робити – децентралізацію, армію – завжди негайно з’являються «найкомпетентніші» експерти, які одразу ж пророчать нам невдачі. Блок «все – кінець, все пропало». Проте, ще раз наголошую – це ваш земляк Павло Тичина, а вже потім відомий виконавець використав це у своїй пісні, дав нам дуже хорошу настанову: «Нам своє робить». І ми маємо продовжити роботу», - зазначив він.

Глава держави також зазначив, що про будівництво держави і ризики її руйнування українці сьогодні мають нагоду згадати саме на Чернігівській землі, де сьогодні відзначають 350-річчя гетьманської столиці. «Відбудований Батурин нагадує нам про можливості, які були в України в історії, про розквіт і силу козацької держави. Але він також є нагадуванням про те, що російська імперія в усі часи використовувала усі можливості для того, щоб розшматувати, розділили, ослабити Україну і українців. І про те, яку страшну ціну заплатили українці за чвари, за розколи, за зради полковників, які нібито були українські, а завдання виконували московського царя. І від цих полковників держава і козацтво аж ніяк не були захищені», - сказав Петро Порошенко. Саме тому, переконаний Президент, щоб надалі вижити Україна повинна мати сильне військо та зберігати єдність.

У засіданні Ради Регіонального розвитку взяла участь голова районної ради Наталія Боюн.

 

За матеріалами офіційних веб-сайтів Президента України та Чернігівської ОДА.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.