Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Світлій пам’яті Петра Петровича Хомрача

12-07-2019, 15:06 | Розділ: Новини | Переглядів: 397

Сьогодні у місті Мена на фасаді двоповерхового лікувального корпусу КНП «Менська ЦРЛ» відкрито меморіальну дошку колишньому головному лікарю даного закладу Петру Петровичу Хомрачу (посмертно).

Все життя Петра Петровича було пов'язане з Менщиною. Тут він знайшов свою долю і покликання, реалізував свої здібності і обдарування, проявив себе як особистість, здобув визнання, авторитет і повагу серед колег по роботі і жителів району. Чотири десятки літ, немов один день, пролетіли в нелегких, неспокійних і тривожних буднях без свят і вихідних.

З 2001 по 2018 рік очолював Менську ЦРЛ, був депутатом Чернігівської обласної ради трьох скликань, депутатом Менської районної ради двох скликань, депутатом Менської об'єднаної територіальної громади. Указом Президента України в 2007 році за значний особистий внесок у розвиток охорони здоров’я, впровадження сучасних методів діагностики та лікування, високий професіоналізм нагороджений орденом «За заслуги» III ступеню.

Петро Петрович не дочекався погожої весняної днини, не дожив до свого 64-го літа. 16 березня 2018 року перестало битися його серце.

Життєвий шлях Петра Петровича - зразок людської гідності, добропорядності та мудрості.

За ініціативи громадськості та підтримки трудового колективу центральної районної лікарні за вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я Менщини, за багаторічну активну громадську діяльність, що сприяла підвищенню ролі та авторитету району та розвитку медичної галузі було прийнято рішення на вшанування світлої пам’яті Петра Хомрача відкрити меморіальну дошку.

На мітингу з нагоди відкриття меморіальної дошки були присутні дружина, діти, близькі друзі Петра Петровича, представники обласної та районної влади, керівники медичних закладів області та сусідніх районів, керівники підприємств, установ, організацій району, медичні працівники, громадськість, представники товариства «Чернігівське земляцтво в Києві».

Перед учасниками заходу виступили начальник управління охорони здоров'я Чернігівської обласної державної адміністрації Петро Гармаш, колишні та нинішній очільники району Віктор Олійниченко, Олександр Мисник, Валерій Щукін, головний лікар КНП «Менська ЦРЛ» Григорій Разнован, голова профспілкового комітету центральної районної лікарні Володимир Семенюк.

У виступах відмічалось, що Петро Петрович завжди проявляв себе як мудрий, досвідчений та висококваліфікований фахівець. Завдяки його творчій ініціативі, сучасному економічному мисленню, здатності оперативно приймати обґрунтовані рішення, лідерським якостям керівника медичний заклад успішно функціонував та розвивався. Менська центральна районна лікарня стала взірцем серед районних лікарень Чернігівської області: було проведено реконструкцію приміщень та відділень, придбано сучасне медичне обладнання, збудовано житловий будинок для медиків. У січні 2007 року Менська центральна районна лікарня отримала вищу акредитаційну категорію, яку успішно тричі підтвердила - у 2009 році, у 2013 та 2016 роках. За підсумками проведеної роботи у 2011 році першою в області Менська центральна районна лікарня отримала диплом ВООЗ ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини». У 2016 році зазначений статус було підтверджено.

Учасники мітингу вшанували пам’ять Петра Петровича Хомрача хвилиною мовчання

Право відкрити меморіальну дошку Петру Петровичу Хомрачу було надано завідувачу акушерсько-гінекологічного Олегу Тимошенку та лікарю-терапевту Ірині Колесник.

Настоятель Свято-Троїцької церкви отець Василь провів поминальну літію та освятив щойно відкриту меморіальну дошку.

Нікого не залишило байдужим зворушливе виконання пісні «Молитва монаха».

По закінченню присутні поклали до меморіальної дошки квіти.

 

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.