Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Кабмін затвердив новий адміністративний план: Чернігівщина матиме 4 райони

12-06-2020, 16:11 | Розділ: Новини | Переглядів: 716

На своєму позачерговому засіданні 12 червня Кабінет Міністрів України погодив проект постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів».

Згідно з проектом, у Чернігівській області має бути чотири райони з центрами у Чернігові, Ніжині, Прилуках та Новгород-Сіверському.

Територію Менського району планується розділити і Менську ОТГ віднести до Новгород-Сіверського району, а майбутню Березнянську ОТГ – до Чернігівського.

Депутатський корпус Менської районної ради тричі (у 2015, 2018, 2019 роках) приймав рішення - звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, у яких викладено чіткі аргументи на користь Північного району з центром у місті Мена.

Наявність комплексу об’єктів соціально-культурної сфери, інфраструктурна спроможність району дає можливість забезпечити виконання повноважень органами місцевого самоврядування та органів державної виконавчої влади майбутнього субрегіонального рівня. У районі вже сьогодні успішно функціонують реформовані міжрайонні органи влади: Менське управління ГУ ДПС в Чернігівській області (поширює свою дію на територію Менського, Сосницького, Корюківського, Сновського, Новгород-Сіверського, Семенівського та Коропського районів); Менська місцева прокуратура (Городнянський, Корюківський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький, Сновський райони та місто Новгород-Сіверський), Менський відділ поліції УНПУ в Чернігівській області (Городнянський, Корюківський, Менський, Сновський та Сосницький райони), Менський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (Коропський, Корюківський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький, Сновський райони), Міжрайонна виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення фонду соціального страхування (Менський, Корюківський та Сосницький райони) тощо. У Мені є один з 4 в області Територіальних сервісних центрів МВС України. І це не всі пріоритети та переваги нашого міста зокрема та району в цілому.

На відповідних заходах, в експертному середовищі не раз звучала пропозиція про неприйнятність застосування однакових правил до всіх регіонів України. Вважаємо, що наша Чернігівщина потребує особливого підходу, і формування на її території 5-7 району було б найефективнішим рішенням. Найбільша територія (нас випереджає лише Одеська область, де районів буде аж 6!), велика кількість малих населених пунктів, найнижча щільність населення, низький рівень промислового розвитку та інші регіональні особливості потребують окремого ставлення за значної підтримки.

На жаль, ні звернення, схвалені депутатами районної ради, ні десятки листів до органів влади держави та регіону від голови районної ради, голови райдержадміністрації не були враховані та почуті.

Наразі, проект постанови Кабінетом Міністрів України буде внесено на розгляд Верховної Ради України, яка і прийме остаточне рішення.

Закликаємо депутатів Верховної Ради України виважено віднестись до прийняття даної постанови, до реалізації такої глобальної реформи в нашій державі, враховувати інтереси жителів всіх територій, а також специфіку регіонів, районів, громад !!!

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.