Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Районна рада вчергове звернулась до високопосадовців

19-06-2020, 16:33 | Розділ: Новини | Переглядів: 664

Події, що відбуваються навколо вирішення питання реформування адміністративно-територіального устрою та створення субрегіонального рівня, оприлюднення проекту постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» і пов’язаний з цим запит громадськості Менського краю не залишили байдужими депутатський корпус районної ради.

Саме тому була скликана позачергова сесія районної ради.

На розгляд сесії винесено питання про звернення депутатів районної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерства розвитку громад та територій України щодо створення укрупненого району з центром у м.Мена. Це вже не перше звернення районної ради з даного питання: відповідні рішення депутати приймали у 2015, 2018, 2019 роках.

Голова районної ради Наталія Боюн проінформувала депутатів щодо тієї роботи, яка спільно проводиться зараз владою та громадськістю в цьому напрямку, ознайомила зі змістом звернення (додається). Зауважила, що наразі підкомітетом з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відкладено розгляд проекту постанови «Про утворення та ліквідацію районів» та внесено пропозицію провести обговорення даного питання спільно з представниками Корюківського, Менського, Новгород-Сіверського районів та Чернігівської облдержадміністрації.

Депутат районної ради Олександр Мисник вніс пропозицію включити до порядку денного питання «Про відстоювання Менського району». Аргументуючи свою позицію, зазначив, що зважаючи на величезну підтримку Менського району жителями Коропського та Сосницького районів, необхідно залучити до участі у підготовчому процесі та у заходах по обговоренню можливого адміністративно-територіального поділу субрегіонального рівня Чернігівської області, що будуть проводитись за пропозицією підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою голову Коропської та заступника голови Сосницької районних рад Михайла Мазуренка та Геннадія Смаглюка, а також громадського активіста Олексія Прищепу.

Рішення, прийняті на двадцять третій (позачерговій) сесії районної ради розміщені на офіційному веб-сайті районної ради в розділі «Офіційні документи».

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.