Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

На Менщині виявлено два осередки коронавірусу

13-08-2020, 12:03 | Розділ: Новини | Переглядів: 726

У малій залі Менського Будинку культури відбулося термінове спільне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об’єднаної територіальної громади під головуванням міського голови Геннадія Примакова та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської районної державної адміністрації на чолі з головою РДА Євгеном Соловйовим.

Проведення позачергового засідання було викликано тим, що напередодні було отримано інформацію обласного лабораторного центру щодо позитивного результату полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на COVID-19 у жителів Стольного та Гориці (Локнистенська сільська рада).

Генеральний директор комунального некомерційного підприємства «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської районної ради Наталія Корнієнко поінформувала членів комісії про два нові зафіксовані випадки захворювання коронавірусною інфекцієїю на території району. За її словами, у Гориці родина з двох чоловік після контактування з хворою донькою, яка мешкає в Чернігові, звернулася до ПМСД через погіршення самочуття. Зараз обоє перебувають у лікарні в Чернігові. У Стольному аналогічний випадок: у гості до родичів приїхала особа, хвора на COVID-19. Тож стольненська родина з двох чоловік наразі перебуває вдома на самоізоляції.

В. о. завідувача Менського районного лабораторного відділення Чернігівського міжрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Борис Хрущ додатково поінформував про коло контактних осіб по кожному випадку коронавірусної інфекції, а також про застосовані заходи з дезінфекції будинків, де проживають хворі.

Генеральний директор КП «Менська центральна районна лікарня Менської районної ради» Григорій Разнован акцентував увагу членів комісії на тому, що ситуація з поширенням коронавірусної інфекції наразі дуже серйозна: кожного дня в Україні фіксуються все більше нових випадків захворювання через недотримання протиепідемічних заходів. А також навів конкретні випадки, коли дане захворювання проходило взагалі безсимптомно і при цьому людина, не знаючи про захворювання, контактувала з оточуючими.

Учасниками засідання були прийняте одноголосне рішення:

- Менському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області, Менському районному лабораторному відділенню міжрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний центр Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Менським відділом поліції ГУНП в Чернігівській області по всіх населених пунктах Менської міської об’єднаної територіальної громади посилити контроль за дотриманням санітарного законодавства та протиепідемічних заходів громадянами, суб’єктами господарювання, які передбачені п. п. 10, 11 Постанови КМУ № 641 від 22 липня 2020 року.

- Відділу організаційної роботи та інформаційного забезпечення Менської міської ради та представникам засобів масової інформації провести інформаційну роботу щодо необхідності обов’язкового дотримання правил адаптивного карантину відповідно до Постанови КМУ № 641 від 22 липня 2020 року.

Ще раз закликаємо жителів громади дотримуватися всіх карантинних та санітарних заходів щодо запобігання поширення та захворювання на COVID-19.

За інформацією Менської міської ради

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.