Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Делегація району побувала в столиці на щорічному зібранні Чернігівського земляцтва

21-01-2014, 11:32 | Розділ: Новини | Переглядів: 939

Делегація району побувала в столиці на щорічному зібранні Чернігівського земляцтва

17 січня в Міжнародному виставковому центрі, що на Броварському проспекті столиці, відбулися загальні збори Чернігівського земляцтва, присвячені 18-ти річчю з дня заснування.

Київську спільноту уродженців Менщини представляв Голова Менського відділення Чернігівського земляцтва в м. Києві Ткач Микола Михайлович. На зборах делегацію Менського району зустрічали з короваєм та теплими обіймами наші поважні земляки: директор департаменту Пенсійного фонду України Олексій Калинський, гуморист Гриць Гайовий, співак Михайло Полоз, заступниця голови Менського відділення Валентина Терещенко та інші.

Менську делегацію представили голова районної ради Володимир Михайлович Невжинський, заступник голови районної державної адміністрації Мисник Олександр Петрович, заступник голови міської ради Стальніченко Юрій Валерійович. Щорічне зібрання Чернігівського земляцтва з нагоди 18-ї річниці його утворення відкрив голова ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві Віктор Ткаченко. Він також прозвітував про роботу земляцтва протягом 2013 року та вручив вищу земляцьку нагороду – «Почесний знак Товариства ”Чернігівське земляцтво“» у м. Києві найактивнішим членам земляцтва.

Звертаючись до присутніх у залі науковців і політиків, вчителів і військових, лікарів та економістів, депутатів та державних службовців, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що кожен з них у різний час і різними шляхами вирушав від батьківського порогу, та крізь роки і відстані зумів пронести у своєму серці любов до рідного краю, прагнення зберегти й примножити його здобутки.

Очільник області відзначив, що упродовж 18 років своєї діяльності Товариство «Чернігівське земляцтво» у місті Києві допомагає мешканцям Чернігівщини як у вирішенні загальнообласних питань, так і в розв’язанні болючих проблем земляків, які опинились у непростих життєвих обставинах.

І до цього спонукають членів Товариства не закон чи обов’язок, а поклик щирого серця, усвідомлена глибока душевна потреба творити добро.

Володимир Хоменко підкреслив: співпраця між Чернігівською обласною державною адміністрацією, іншими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування області та «Чернігівським земляцтвом» у Києві міцнішає й розширюється. Протягом минулого року в регіоні спільними зусиллями місцевої влади та Товариства було організовано понад 20 виставково-ярмаркових заходів. Водночас, представники економічних кіл області брали участь у міжнародних та всеукраїнських форумах, що проводились у столичному Міжнародному виставковому центрі. Подібні заходи сприяють активізації розвитку малого та середнього бізнесу на Чернігівщині, стимулюють його модернізацію, демонструють інвестиційну привабливість регіону.

І жителі області, і земляки за її межами поправу можуть пишатися здобутками чернігівських аграріїв. У 2013 році вперше за всю історію краю було перевищено тримільйонний показник збирання зернових. І це, за словами Володимира Хоменка, не межа потенційних можливостей Чернігово-Сіверщини.

Не менш важливим є і поглиблення зв’язків у галузі культури. В арсеналі спільних добрих справ – поповнення бібліотечних та музейних фондів, проведення численних мистецьких заходів, спільне відзначення ювілейних і пам’ятних дат.

Активно готується Чернігівщина до вшанування знакової для всієї країни дати – 200-річного ювілею Великого Кобзаря. Як наголошує Президент України Віктор Янукович, «підготовка до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка має бути всенародним рухом, який би продемонстрував єдність влади і громадянського суспільства». Як відзначив голова облдержадміністрації, літературно-мистецькі заходи, випуск низки науково-популярних видань, присвячених творчості великого Кобзаря – все це сприятиме вихованню молодших поколінь у дусі патріотизму і високої духовності.

Цьогоріч Україна широко відзначатиме 120-річчя видатного українського письменника і режисера Олександра Петровича Довженка. І чернігівцям – землякам славетного митця – належить гідно вшанувати його пам’ять.

Очільник області повідомив, що до цієї дати планується здійснити реконструкцію Сосницького літературно-меморіального музею Довженка, оновити його експозицію, провести на високому рівні пам’ятні заходи. А у центрі Чернігова незабаром з’явиться пам’ятник Олександру Довженку. Знаково, що реалізація цього проекту здійснюється за сприяння нашого земляка, відомого на Чернігівщині мецената, Почесного громадянина міста Прилуки Юрія Коптєва. Протягом року в області заплановано цілий ряд заходів з нагоди 150-річчя від дня народження видатного письменника та громадського діяча Михайла Коцюбинського, 125-річчя від дня народження українського композитора Левка Ревуцького, 125-річчя від дня народження славетного бандуриста Олександра Корнієвського.

На виконання Указу Президента України Віктора Януковича «Про заходи у зв'язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії» у місті Корюківка продовжується будівництво об’єктів Музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами.

Увага до виховання молоді, створення належних умов для її духовного і фізичного розвитку – один з пріоритетів співпраці обласної влади Чернігівщини і Товариства «Чернігівське земляцтво».

Тому спільні зусилля спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази освітніх та соціальних закладів, створення максимально сприятливих умов для творчого зростання юних жителів області.

«Перелік добрих справ членів Товариства може тривати ще довго. Кожна з них заслуговує окремої подяки. А всі разом вони є найліпшим прикладом справжнього патріотизму, глибокої любові до рідного краю, щирого бажання його розвивати і підтримувати.

Президент України Віктор Янукович у своєму новорічному зверненні зауважив, що «наша країна – це велика родина, життя якої ґрунтується на базових людських цінностях – любові, добрі, справедливості, мирі та злагоді». І діяльність «Чернігівського земляцтва» є яскравим підтвердженням цьому.

Адже ніяким мірилом неможливо виміряти вдячність людей, які, опинившись у скрутних обставинах, відчули реальну допомогу земляків», - зауважив голова облдержадміністрації.

Від імені всієї чернігівської громади на згадку про 18-річчя утворення Товариства Володимир Хоменко вручив голові ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у місті Києві Віктору Ткаченку пам’ятний подарунок, а також нагородив земляків відзнаками облдержадміністрації.

Присутніх привітав та вручив відзнаки голова обласної ради Анатолій Мельник. Він висловив сподівання у тому, що і надалі до лав земляцтва залучатимуться ініціативні люди – вихідці iз Придесення, які будуть використовувати усі його можливості для пiднесення економiки, добробуту та культури краю, зростання авторитету Чернігівщини на теренах України і світу.

На завершення офіційної частини зборів відбулась церемонія підписання Угоди про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства “Чернігівське земляцтво” у м. Києві на 2014 рік.

Після цього учасники та гості свята переглянули святковий концерт.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.