Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Зустріч жителів міста з міським головою Фесюном Федором Івановичем.

3-02-2012, 16:31 | Розділ: Новини | Переглядів: 1771

2 лютого 2012 року в районному Будинку культури відбулася зустріч жителів міста з міським головою Фесюном Федором Івановичем.

На зустрічі були присутні близько 500 громадян.

Взяли участь у зібранні народний депутат України Сорочинська-Кириленко Раїса Миколаївна, голова районної ради Невжинський Володимир Михайлович, голова районної державної адміністрації Соломко Анатолій Михайлович, депутати Чернігівської обласної ради Хомрач Петро Петрович та Бутенко Олексій Іванович, депутати районної і міської ради, представники громадських організацій, засобів масової інформації.

До порядку денного внесено 2 питання: звіт Менського міського голови Фесюна Федора Івановича та зустріч з народним депутатом України Сорочинською- Кириленко Раїсою Миколаївною.

Після того, як присутні обрали президію і секретаріат зборів, свій виступ розпочав Фесюн Федір Іванович. Міський голова навів деякі статистичні дані, згадав про органи самоорганізації населення, що діють у м. Мена. Окремо зупинився на групі для дітей з особливими потребами, що була організована і відкрита у міському дитсадку ім.Щорса. Таких груп в нашій області 2: в Мені та Чернігові. У звіті Федір Іванович відзначив роботу виконавчого комітету, що приймає активну участь у житті міста, реагує на його потреби. Також було згадано святкування, що організовувалися міською владою, конкурси на кращу садибу, вулицю. Розповів Федір Іванович і про будівельно-ремонтні роботи, як то ремонт дорожнього покриття на вулицях Гагаріна, Урицького, Кабули, відзначив технологію використання асфальтного покриття, що було у використанні – така технологія значно знижує собівартість ремонтних робіт, також згадав про проведений ремонт паркового освітлення.

Торкнулася розповідь міського голови і планів на 2012 рік, зокрема розширення і ремонт водогону на вулицях Крилова, Красіна, Артема і Жовтневій, збільшення діаметру труби водогону в районі автостанції, ремонту вуличного освітлення. Згадав перехідні проблемні об’єкти, як то будівництво станції знезалізнення води. Висловив плани стосовно відновлення роботи міських очисних споруд.

Окремо зупинився міський голова на зверненні священнослужителів району з приводу будівництва храму в м.Мена, наголосив на необхідності проведення громадських слухань з питання як самого будівництва, так і місця розташування храму, вказав, що зустріч – це один із етапів громадського обговорення даного питання.

Не оминув міський голова і нагальних проблем міста, таких як відсутність генерального плану, затягнута процедура оформлення землі в межах міста, недостатність бюджетного фінансування та складна процедура проходження бюджетних коштів через органи казначейства тощо

Не обійшлося і без запитань із залу. Такі запитання стосувалися водогону по вулиці Щорса та за залізницею, колишньої будівлі суду, що розташована в центрі міста і знаходиться в аварійному стані, випилювання дерев в центральному парку та на кладовищі, створення та діяльності комунального підприємства, завантаженості центральної площі міста таксі та іншими транспортними засобами, режиму освітлення вулиць міста, ремонту доріг, будівництва школи та інших нагальних та проблемних тем.

 

Після виступу Міського голови виступили також:

Харькова Любов Миколаївна, майстер комунального підприємства "Менакомунгосп", яка розповіла про нелегку роботу комунального господарства, та успіхи, що були досягнуті у цій сфері. Наголосила на недобросовісних підприємцях, що не вивозять тверді побутові відходи, а створюють стихійні звалища біля власних торгових точок. Згадала і понівечену огорожу біля новорічної ялинки в центрі міста та порізані гірлянди, розбиті урни, поломані дорожні знаки, викрадені огорожі, нічні "сервіровки" на пам'ятниках. Закликала менян любити своє місто, дбати про його чистоту.

Зеркаль Юлія Анатоліївна, член виконкому міської ради, лікар з питань комунальної гігієни Менської районної санітарно-епідеміологічної станції, яка звернула увагу присутніх на необхідності санітарної очистки міста, на дотримання законодавства з питань санітарного та епідеміологічного благополуччя населення та відходи.

Магула Валерій Григорович, депутат районної ради – наголосив на необхідності благоустрою нашого міста, в приклад поставив такі районні центри, як Городня, Короп та Щорс. Відмітив про ряд позитивних зрушень та успіхів, досягнутих мером міста та його командою. Разом з тим зазначив, що необхідно ще багато зробити в Мені

Дендак Василь Ількович, благочинний храмів Менського району, депутат районної ради розповів про майбутнє будівництво храму в м. Мена.

Вєрік Олександр Анатолійович, депутат міської ради згадав про недобудовану школу та наголосив на необхідності завершення її будівництва.

Білий Володимир Петрович зазначив про необхідність звернути увагу на діяльність міліції та прокуратури при здійсненні ними перевірки діяльності міської ради.

Пугачов Володимир Антонович зачитав колективний лист до народного депутата Рибакова І.О. з приводу надання допомоги у вирішенні питання покращення екологічного стану р. Бабка, забруднення якої здійснюється місцевим підприємством - філією "Менський сир". Зазначив про те, що групою жителів міста було відібрано проби води в річці і направлено їх до однієї з відповідних установ для проведення аналізу. В результаті встановлено, що по ряду показників є значні порушення та перевищення.

Трегубенко Сергій Миколайович – закликав представників влади та органів місцевого самоврядування до співпраці із громадськістю.

При розгляді другого питання порядку денного виступила народний депутат України, член фракції «Реформи заради майбутнього» Раїса Миколаївна Сорочинська-Кириленко. Вона розповіла про фракцію, до якої входить 21 депутат та про лідера фракції Рибакова Ігоря Олександровича. Зазначила, що фракція значну увагу приділяє саме Чернігівщині, підтримує програми розвитку районів, проекти. Відзначила, які саме кошти державного бюджету передбачені для потреб м.Мена та району( 7 млн. 700 тис. грн.. – для першого етапу будівництва школи в м.Мена, 1 млн.300 тис. грн.. – для реконструкції фасаду Будинку культури в місті, 2 млн. 600 тис. грн. - для будівництва водогону по вул. Красіна, Артема, Жовтнева в м.Мена, 700 тис. грн.. - реконструкція даху в Менській центральній районній лікарні та ін.).

Також Сорочинська-Кириленко Р. М. поділилась своїм позитивним враженням від відвідування Менської центральної районної лікарні, подякувала за роботу головного лікаря та медперсонал.

Наприкінці виступу народний депутат України побажала всім присутнім здоров’я та закликала до співпраці з владою.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.