Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

11 грудня 2012 року відбулося розширене засідання Президії Менської районної ради.

13-12-2012, 08:58 | Розділ: Новини | Переглядів: 1102

11 грудня 2012 року відбулося розширене засідання Президії Менської районної ради на порядку денного якого було питання:

Про звернення групи депутатів районної ради до Президії районної ради щодо питань функціонування споруд водопостачання та водовідведення, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Мена, та про готовність комунального підприємства Менської міської ради «Менакомунпослуга» до обслуговування споруд водопостачання та водовідведення з 01.01.2013.

На засідання Президії були запрошені:

- депутати районної ради

- Фесюн Ф.І., Менський міський голова,

- Сидоренко О.О., директор КП «Менакомунпослуга»,

- Зима В.Ю., директор ТОВ «Менський комунальник»,

- Іваніна В.Г., заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації.

- члени громадської ради при райдержадміністрації,

- представники ЗМІ.

Менський міський голова Фесюн Ф.І., проінформував присутніх про те, що ще в 2011 році міською радою було прийнято рішення про створення комунального підприємства, яке вирішувало б господарські питання в місті – вивіз сміття, благоустрій тощо. Депутати міської ради також прийняли рішення про необхідність передачі новоствореному підприємству для обслуговування міського водогону та каналізаційної мережі, для чого достроково розірвати договір оренди зазначених споруд із ТОВ «Менський комунальник». Спір з даного питання розглядався у відповідних судових інстанціях. 31 грудня 2012 року закінчується строк дії договору оренди даних споруд. В області є тільки 3 районні центри, у яких надання послуг водопостачання та водовідведення здійснюють суб’єкти господарювання приватної форми власності – Короп, Щорс та Мена. Тому було прийнято рішення депутатським корпусом міста передати водогін на баланс міського комунального підприємства «Менакомунпослуга».

Директор ЗАТ "Менський комунальник" проінформував присутніх, що даний вид робіт по наданню послуг по водопостачанню та водовідведенню є надзвичайно клопіткою справою. Зауважив, що на сьогоднішній день у Менської міської ради та її комунального підприємства немає необхідних дозвільних та ліцензійних документів для проведення даного виду господарської діяльності. Порушення ж їх веде до кримінальної відповідальності керівника підприємства.

В обговоренні виступили:

- Сидоренко О.О., директор комунального підприємства Менської міської ради "Менакомунпослуга" повідомив про те що, підприємством ведуться роботи по отриманню необхідних дозвільних документів, які після передачі систем водогону та водовідведення будуть отримані підприємством протягом 2 – 3 днів. Запевнив, що перебоїв з водопостачанням не буде.

- Лавський С.О., начальник відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації,

- Василенко В.У., голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку та управління об'єктами комунальної власності, перший заступник голови райдержадміністрації, який повідомив, що міською радою проводяться всі необхідні підготовчі роботи по отриманню необхідних дозвільних документів. Запевнив присутніх, що побоювання населення про те, що у разі передачі послуг по водопостачанню та водовідведенню Менській міській раді будуть перебої з водою, безпідставні.

- Іваніна В.Г., заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації, яка проінформувала про основні аспекти даного питання з точки зору формування тарифів, про необхідні часові рамки для проведення даних видів робіт, зауваживши, що міська рада уже згаяла час, і до 01 січня 2013 року не встигне виготовити необхідні дозвільні документи. А без них проводити роботи по забезпеченню населення водою неможливо.

- Довгий М.О., депутат районної ради висловив своє бачення вирішення даного питання, висловивши сумнів в тому що Менській міській раді вдасться надавати послуги по водопостачанню на належному рівні.

- Трегубенко С.М., член громадської ради при райдержадміністрації у своєму виступі зазначив, що в даному випадку спостерігається спроба рейдерського захоплення підприємства, з послідуючою передачею його іншій приватній особі. Застеріг присутніх утриматися від таких дій.

- Москальський В.М., депутат районної ради відмітив, що комунальне підприємство Менської міської ради не готове до виконання таких послуг. Вніс пропозицію Менській міській раді відмінити своє рішення та продовжити договір із ТОВ "Менський комунальник".

По результатах засідання Президією районної ради прийнято рішення.

Рішення Президії районної ради від 11.12.2012 року [35 Kb] (завантажень: 32)

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.