Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

15 листопада 2016 року в читальному залі Менської районної бібліотеки відбулася презентація оберегу «Вишивана моя Україна».

16-11-2016, 11:38 | Розділ: Новини | Переглядів: 664

У невичерпній спадщині духовної культури українців є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. Вишивка – оберіг, символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Завдяки орнаментам та візерункам вишивки ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє, а сорочка-вишиванка є головним оберегом українця. Вишивка на Поліссі використовувалась не тільки як предмет оздоблення одягу, а й для оздоблення інтер’єру.

Начальник управління державної казначейської служби України в Менському районі Людмила Тищенко розповіла, що за ініціативи Державної казначейської служби було створено оберіг «Вишивана моя Україна» - вишита карта нашої держави.

Вважається, що вишивка – джерело української гармонії, оберіг, символ здоров’я, краси, любові та захисту.

Протягом двох місяців на карті-полотні “Вишивана моя Україна” хрестик за хрестиком з’являлися візерунки, притаманні різним регіонам України – це символи, в яких закодовано мир та добробут, здоров’я та щаслива доля і все те, що кожен бажає своїй родині та нашій Україні.

Акція під назвою “Вишивана моя Україна”, яка стартувала зі східних областей нашої держави, де сьогодні точаться військові дії, та за два місяці, об’їхавши майже всю Україну, а це близько 5 100 кілометрів, духовно об’єднала казначеїв сходу та заходу, півдня та півночі та стала справжнім казначейським оберегом.

Сподіваємося, що карта-оберіг, вишита з думками про мир та спокій, ніколи не змінить своїх кордонів і стане символом єднання та злагоди.

Казначеї всіх областей України долучились до її створення, кожен вишиваючи свою область, вкладаючи у вишивку душу, майстерність, а також особливості та традиції свого регіону.

На презентацію вишиванки у районну бібліотеку завітало багато гостей, серед яких були керівники району, представники бюджетних організацій, громадськість і навіть учасники художніх аматорських колективів районного Будинку культури та музичної школи.

У рамках заходу з представлення вишитої карти присутні мали можливість ознайомитися з вишиванкою, торкнутися проявів українського національного мистецтва. Адже в кожному вишитому елементі закладено символічні особливі відображення, характерні для кожної області.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.