Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Про ситуацію, що склалась на залізничній станції Мена, внаслідок скупчення залізничних цистерн із зрідженим газом

10-03-2017, 14:58 | Розділ: Новини | Переглядів: 601

Такою була тема засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів голова районної державної адміністрації Валерій Щукін.

На засідання комісії були запрошені: Федоренко В.Ю. – заступник керівника Менської місцевої прокуратури, Гаврись О.М. – начальник Менського відділу поліції ГУ НП в Чернігівській області, Скляр І.В. – заступник Менського міського голови, Пилипенко Ю.І. - начальник залізничної станції Мена, Коваленко В.Ф – директор Менської ГНС ТОВ «Харківрегіонгаз».

Валерій Щукін проінформував присутніх про те, що станом на 09 березня на приймально-відправних коліях залізничної станції Мена знаходяться 57 залізничних цистерн із зрідженим газом (пропан, пропан-бутан) адресованих Менській ГНС ТОВ «Харківрегіонгаз», а 10 березня очікується прибуття ще 6 залізничних цистерн.

Керівники вищезгаданих підприємств повідомили, що з початку березня місяця Менська ГНС не може розвантажити залізничні цистерни із зрідженим газом тому, що у цистернах міститься близько 2000 тонн сировини, а резервуари Менської ГНС можуть прийняти на зберігання лише 600 тонн зрідженого газу. Крім того, у зв’язку з забороною руху важковагового транспорту у весняний період, відвантаження зрідженого газу споживачам здійснюється в невеликих обсягах.

Для забезпечення охорони залізничних цистерн із зрідженим газом з 06 березня залучена воєнізована охорона залізниці, патрулювання також здійснює черговий наряд Менського відділу поліції ГУ НП в Чернігівській області.

З метою запобігання скупчення цистерн із скрапленим газом на станції Мена Конотопська дирекція залізничних перевезень направила клопотання в.о. начальника регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» про введення конвекційної заборони на відвантаження скраплених газів на адресу отримувачів зрідженого газу ПАТ «Чернігівгаз» та ТОВ «Глуско-Україна»

З урахуванням обговорення для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій комісія вирішила:

1. Рекомендувати директору Менської ГНС ТОВ «Харківрегіонгаз»:

1.1. Звернутися до підприємств-споживачів зрідженого газу для прискорення його відвантаження;

1.2. Забезпечити моніторинг стану навколишнього середовища в місті відстою цистерн на залізничній станції Мена.

2. Керівництву Менської залізничної станції спільно з відділом поліції ГУ НП в Чернігівській області забезпечити надійну охорону цистерн із зрідженим газом на приймально-відправних коліях залізничної станції Мена.

3. Менському районного відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області відпрацювати інструкцію взаємодії на випадок виникнення надзвичайної ситуації з витоком зрідженого газу із залізничних цистерн.

4. Менській міській раді, у зв’язку з розміщенням цистерн із зрідженим газом на залізничній станції Мена, організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення міста.

 

За матеріалами офіційного веб-сайту

Менської районної державної адміністрації

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.