Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Які ж вони – професії майбутнього?

17-03-2017, 14:44 | Розділ: Новини | Переглядів: 543

Проблема вибору професії завжди була актуальною. Внаслідок незнання елементарних правил чимало молодих людей обирають фах, який не відповідає їх інтересам, нахилам, вподобанням та ситуації на ринку праці. Наразі в Україні склалася парадоксальна ситуація – безробіття і дефіцит кадрів.

Сьогодні служба зайнятості готова продовжити роботу у напрямку професійного самовизначення молоді.

З метою ознайомлення з сучасними тенденціями на світовому і національному ринках праці, професійними назвами робіт майбутнього та основними передумовами побудови успішної кар’єри учора фахівці Менського районного центру зайнятості провели заняття зі школярами місцевої школи ім. Т.Г.Шевченка на тему «Професії майбутнього» з демонстрацією відеороликів. Захід відбувся у районній бібліотеці, оскільки саме бібліотеки є осередками культурного та інформаційного життя територіальної громади.

Директор районного центру зайнятості Тамара Кот розповіла про те, як правильно обрати професію, які кроки необхідно виконати та що враховувати при виборі професії. Пояснила які світові тенденції змінюють ринок праці сьогодні, та акцентувала увагу на чинниках та навичках, які необхідні для того, щоб бути успішним.

Фахівець з профорієнтації Зоя Ганнущенко розповіла про професії майбутнього які будуть у тренді на ринку праці, а саме: еколог, екоаудитор, парковий еколог, рециклінг-технолог, агрокібернетик, фахівець з вирощування генно-модифікованих с.г. культур і розведення худоби із застосуванням генної інженерії, виробник органічних продуктів, урбаніст-еколог, агропонік/сіті-фермер, фахівець з наномедицини/наномедик, фахівець із створення органів, мехатронік, фахівець з 3D та інші. А також повідомила в яких навчальних закладах України можна здобути ці та інші професії.

Підсумовуючи захід директор центру зайнятості озвучила вимоги ринку праці району та Чернігівщини, розповіла про тенденції розвитку с.г галузі, розширення сфери послуг у районі та побажала школярам успіхів у професійному самовизначенні.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.