Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2017 році

20-03-2017, 11:29 | Розділ: Новини | Переглядів: 445

17 березня учасники засідання розглянули та виставили на оцінку проекти спортивної інфраструктури. Профільна комісія голосуванням затвердила їх рейтинг.

По зазначеному напряму регіональний адміністратор зареєстрував 18 проектів на загальну суму майже 63 мільйони гривень. З них половина подолали необхідний тридцятибальний бар’єр.

Як зауважив очільник комісії, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, з відібраних — лише п’ять об’єктів запропонують на погодження до Міністерства молоді та спорту України.

Це зумовлено лімітуванням коштів на напрямок (близько 11 мільйонів гривень).

Відтак на розсуд відомства пропонують:

1. «Реконструкцію стадіону спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» по проспекту Перемоги, 110 в м. Чернігові».

2. «Реконструкцію спортивного комплексу по вул. Крилова, 4, м. Мена Чернігівської області».

3. «Реконструкцію існуючого приміщення газової котельні для улаштування спортивної зали «Атлет» для учнів Крисківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та молоді сільської громади по вул. Калинова, 1А в с. Криски Коропського району Чернігівської області».

4. «Будівництво спортивного майданчику зі штучним покриттям для міні-футболу у м. Семенівка Чернігівської області».

5. «Реконструкцію кінотеатру «Літній» під спортивну залу по вул. Б. Майстренка, 8 в м. Новгород-Сіверський Чернігівської області».

Проект «Реконструкція трибун стадіону «Колос» в м. Сновськ» є резервним. Тобто, його реалізовуватимуть за умови додаткового фінансування чи економії коштів ДФРР.

Наразі замовники реконструкцій мають терміново надати регіональному адміністратору затверджений в установленому порядку пакет документів та довідку щодо врахування у проектах потреб людей з інвалідністю — це нова вимога профільного міністерства.

Варто зазначити, що члени комісії наголосили на низькій якості поданих заявок. Почасти основний акцент робиться на проектно-кошторисній документації, однак вдале формулювання мети, цілей і можливих результатів від реалізації задуманого — важлива складова рейтингової оцінки.

Під час засідання обговорили і можливі шляхи надання додаткових консультацій та практичної допомоги для заявників при написанні проекту.

До слова, Департамент економічного розвитку ОДА проводить тематичні тренінги та готовий за необхідності надавати роз’яснення.

На порядок денний винесли і розгляд проектів з енергоефективності в державних і комунальних медичних закладах. Додатковий конкурс на зазначений напрям не проводився, оскільки минулоріч зареєстрували достатню кількість об’єктів. Аби фінансування змогли отримати районні установи, з переліку конкурсантів виключено 7 проектів обласних закладів, адже вони мали б пріоритет і створили б нерівноправну конкуренцію.

Однак ці об’єкти будуть включенні до загального списку і змагатимуться з іншими обласними установами.

Рейтингове голосування традиційно триватиме тиждень.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.