Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Служба зайнятості освітянам.

3-04-2017, 09:50 | Розділ: Новини | Переглядів: 520

«Дати людині щастя улюбленої праці – означає допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні творчі сили і здібності її особистості», – ці слова В.Сухомлинського стали орієнтиром для працівників служби зайнятості під час проведення різноманітних профорієнтаційних заходів.

Так, в рамках реалізації Програми професійної орієнтації молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей днями фахівці Менського районного центру зайнятості провели ряд семінарів для педагогічних працівників району.

Метою зустрічей стало об’єднання зусиль освітян та районного центру зайнятості щодо створення передумов для професійної самореалізації молоді та запобігання молодіжному безробіттю шляхом проведення системної роботи з професійної орієнтації молоді.

Директор районного центру зайнятості Тамара Кот поінформувала освітян, що рівень безробіття серед молоді доволі значний. Основними причинами того, що велика частина молоді по закінченні навчальних закладів стає безробітними, або вимушена працювати не за фахом, є вибір майбутньої професії без урахування вимог ринку праці та перспектив працевлаштування, а також невідповідність якості професійної підготовки реальним потребам економіки. Саме тому, сучасні реалії та виклики українського ринку праці висувають необхідність вжиття превентивних профорієнтаційних заходів, які допоможуть молоді в шкільні роки зорієнтуватися у складному та різноманітному світі професій. Чим більше школярі будуть знати про професії, навчальні заклади, ринок праці, тим більш усвідомлено вони будуть підходити до вибору свого подальшого життєвого шляху.

Саме тому, фахівці служби зайнятості завжди готові до проведення системної професійної орієнтації учнівської молоді.

«Ми пропонуємо різнопланові форми профорієнтаційної роботи, які будуть цікаві учням - це Дні відкритих дверей центру зайнятості, акції «Випускник», ярмарки професій, профорієнтаційні уроки, профдіагностичне тестування, індивідуальні консультації та поради щодо вибору майбутньої професії. Ми завжди готові сприяти в організації професіографічних екскурсій на підприємства, організовувати зустрічі з представниками професій. Для молодших школярів ми щорічно проводимо конкурси дитячих малюнків «Професія моєї мрії», а для учнів середнього шкільного віку ми пропонуємо профорієнтаційні конкурси, вікторини, квести. Профорієнтаційні семінари стануть в нагоді батькам школярів, а для педагогічних працівників у нас також передбачені навчально-методичні семінари щодо особливостей профорієнтаційної роботи з учнями» – наголосила директор.

Крім того, Тамара Кот розповіла освітянам про послуги та нові сервіси, які надає служба зайнятості, про ситуацію на ринку праці району та області та закликала освітян, усвідомлюючи важливість профорієнтаційної роботи серед школярів скористатися ініціативами та пропозиціями служби зайнятості.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.