Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Про нове у забезпеченні реабілітації застрахованих осіб з 1 січня 2018 року

27-11-2017, 16:08 | Розділ: Новини | Переглядів: 424

З 1 січня 2018 року змінюється система замовлення та розподілення путівок на  відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. 

Постановою  правління Фонду від 13.07.2017 № 39 затверджено новий Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Порядок)

, який  дає право самостійного вибору застрахованою особою санаторно-курортного закладу.

Відшкодування витрат за надані послуги із реабілітаційного лікування в межах граничних розмірів витрат здійснюватиметься шляхом оплати цих послуг у формі безготівкового перерахування коштів санаторно-курортному  закладу відповідно до тристороннього договору (між застрахованою особою, відділенням Фонду та санаторно-курортним закладом).

Застрахована особа  має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації. 

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначатиметься  лікуючим лікарем та лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності, але не може перевищувати 24 дні.

За рахунок коштів Фонду застрахованим особам будуть надаватися послуги з реабілітаційного лікування згідно з  наступним переліком профілів медичної реабілітації:  нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушені перебігу вагітності , інша (соматична) реабілітація.

Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

Слід відмітити що путівки до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів надаються застрахованим особам безкоштовно, на весь період стаціонарного та реабілітаційного лікування застрахованій особі видається листок непрацездатності

Для отримання  консультацій просимо звертатися:

м. Мена, вул. Троїцька, 5 А (тел. 2-14-48 та 2-14-08);

Відділ соціальних послуг у Корюківському районі: м. Корюківка, вул. Вокзальна, 8а, (тел.3-12-38);

Представництво відділення у Сосницькому районі: смт Сосниця,

вул. Б.Хмельницького, 16, (тел. 2-76-32).

 

 Менське відділення управління виконавчої

дирекції Фонду соціального страхування

України в Чернігівській області

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.