Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Про відновлювальне лікування за кошти Фонду з 01.01.2018

15-01-2018, 15:17 | Розділ: Новини | Переглядів: 450

З 01.01.2018 запроваджено новий механізм забезпечення застрахованих осіб соціальними послугами з лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм (Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджений постановою правління Фонду від 13.07.2017№ 39).

А саме, застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за її вибором відповідно до медичних показань визначеного профілю медичної реабілітації за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарської-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на лікуванні.

Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції (далі - АТО), має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

Реабілітації підлягають хворі, які мають медичні показання для медичної реабілітації, досягли певного рівня фізичної активності, можуть себе обслуговувати та не мають медичних протипоказань. Заклад охорони здоров’я, де застрахована особа перебуває на лікуванні, протягом доби, з моменту надання висновку ЛКК, інформує орган Фонду, за місцем обліку закладу охорони здоров’я як страхувальника, про потребу зазначеної особи (з урахуванням медичних показань та протипоказань) в подальшому лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу із зазначенням профілю.

Представник органу Фонду протягом доби з моменту повідомлення закладом охорони здоров’я про потребу в реабілітаційному лікуванні застрахованої особи, відвідує застраховану особу та ознайомлює її з: порядком забезпечення реабілітаційним лікуванням застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду та наявними реабілітаційними відділеннями відповідного профілю медичної реабілітації санаторно-курортних закладів, які включені до переліку, затвердженого наказом виконавчої дирекції Фонду. Цей перелік постійно оновлюється.

Наказом виконавчої дирекції Фонду від 05.01.2018 року до переліку включений місцевий санаторій «Остреч». Оформлення договору про відшкодування витрат за надані послуги із реабілітаційного лікування відбувається за участі трьох сторін – застрахованої особи, уповноваженого представника органу Фонду та санаторно-курортного закладу. Крім того, застрахованій особі на період відновлювального лікування в умовах реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу видається листок непрацездатності, який також оплачується коштом Фонду.

Для отримання консультацій просимо звертатись за адресами:

м. Мена, вул. Чернігівський шлях,4/3 (тел. 2-24-30);

м. Корюківка, вул. Вокзальна, 8 а, (тел. 3-12-38);

смт Сосниця, вул. Б.Хмельницького, 16, (тел. 2-76-32).

 

Менське відділення управління

виконавчої дирекції Фонду соціального

страхування України в Чернігівській області

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.