Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

Інвалідність - це не вирок

30-11-2017, 08:13 | Розділ: Новини | Переглядів: 433

 

ІНВАЛІДНІСТЬ – ЦЕ НЕ ВИРОК

 

Щорічно 3 грудня, починаючи з  1992 року,  відзначається  Міжнародний день інвалідів. Це привід замислитись нам над життям і нагадати, що ми повинні зробити все, щоб  люди з фізичними вадами відчували себе затишно і  впевнено.

Інколи в житті  внаслідок прикрого  нещасного випадку здорова працездатна людина раптово перетворюється на інваліда. І дуже важливо, щоб в  цю важку хвилину було до кого звернутись і отримати допомогу.

Піклування про людей, які в результаті нещасного випадку на виробництві стали інвалідами трудового каліцтва, є одним із основних завдань роботи Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (далі - Фонд).

Працівники Фонду, в разі настання виробничого травматизму, поруч з самого першого дня (під час розслідування нещасного випадку) і весь час, визначений МСЕК.

На сьогоднішній день відділенням  надаються виплати та соціальні послуги 243 потерпілим на виробництві та 12 утриманцям, що проживають на території Менського, Корюківського та Сосницького районів. З них  майже 60% мають інвалідність: 6 інвалідів від трудового каліцтва 1 групи, 22 – інваліди 2 групи та 114 –  інвалідів  3 групи.

Відповідно до Закону України від 23.09.1999 № 1105- XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» Фонд  надає широкий спектр виплат та медико-соціальних послуг. Це: і щомісячна грошова сума в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого; виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника; відшкодування по тимчасовій втраті працездатності; витрати на поховання; одноразові виплати. За 10 місяців 2017 року виплачено майже 3,2 млн. грн.

Особливу увагу відділення приділяє відновленню здоров'я та працездатності інвалідів. Результатом роботи є створення функціонального, налагодженого порядку надання медико-соціальних послуг. До послуг, які надаються інвалідам, входить: лікування потерпілих в стаціонарних медичних закладах, санаторно-курортне лікування, забезпечення виробами медичного призначення, протезно-ортопедичними виробами, спеціальними засобами пересування (колясками), автомобілями, оплата доглядів тощо. Весь перелік медико-соціальних послуг, потреба в яких визначена МСЕК, надається своєчасно та в повному обсязі.

Але не лише відшкодуванням шкоди на відновлення здоров’я обмежується спілкування спеціалістів з інвалідами трудового каліцтва. У відділенні завжди доброзичливо ставляться до кожного відвідувача,  відвідують їх на дому, залучають до громадського життя. Прикладом цього є те, що інваліди щорічно  беруть активну участь у відбірковій обласній спартакіаді «Сила духу» та у фінальних змаганнях. Так, цього року, інвалід ІІІ групи трудового каліцтва Віктор Ігнатовський, мешканець с. Киселівка Менського району, посів друге місце з армспорту (вагова категорія більш 90 кг) у фінальних змаганнях V Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу».

 Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я.  І не тільки у день 3 грудня, а й кожного дня не забувати про те, що поруч з нами живуть люди, які потребують нашої допомоги і уваги. Кожен з нас в своєму серці повинен плекати любов, добро, розуміння  до ближнього.  А  милосердя - це добро, яке неможливо побачити, але можна відчути в наших справах, вчинках, думках. Нехай не згасає свічка милосердя.

По всіх питаннях соціального захисту інвалідів праці просимо звертатись за адресами:

м. Мена, вул. Троїцька, 5 А ( тел. 2-14-48, 2-14-08);

м. Мена, вул. Чернігівській шлях, 4/3 (тел.2-24-30, 2-12-53);

відділ соціальних послуг у Корюківському районі: м. Корюківка, вул. Вокзальна, 8 а, (тел. 3-12-38);

представництво відділення у Сосницькому районі: смт Сосниця, вул. Б.Хмельницького, 16, (тел. 2-76-32).

 

                                                                      Менське відділення  управління виконавчої

                                                                       дирекції  Фонду соціального страхування України

в Чернігівській області 

Не пропустіть

    Інвалідність - це не вирок
  • Інвалідність – це не вирок
  • Міжнародний день людей з інвалідністю
  • День працівника соціальної сфери
  • Менське відділення працює злагоджено і для людей
  • До відома страхувальників, застрахованих осіб та членів їх сімей
  • Інвалідність - це не вирок!
    Інвалідність - це не вирок.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.