Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

07 грудня 2012 року відбувся виїзний науково-популярний лекторій, проведений Малою академією наук України

10-12-2012, 12:08 | Розділ: Новини | Переглядів: 1121

07 грудня 2012 року в Менському районі відбувся виїзний науково-популярний лекторій в рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Наука ХХ1 століття: перспективні напрями розвитку», проведений Малою академією наук України за підтримки районної ради та відділу освіти райдержадміністрації. Заходи були проведені в Менському районному будинку культури та центральній бібліотеці.

Учні старших класів шкіл району прослухали лекції з науково-популярних сучасних тем з фізики та екології, а також мали змогу відвідати експозиції мінералів та метеоритів, взяти участь у майстер-класах з експрес-діагностики процесу фотосинтезу на обладнанні «Флоратест», ознайомитись із освітніми проектами Малої академії наук України, відвідати лабораторний практикум на цифровому обладнанні NOVA 5000.

Було проведено також засідання круглого столу на тему «Концептуальні засади діяльності Малої академії наук» (за участю науковців, вчителів загальноосвітніх навчальних закладів, науково-педагогічних працівників обласного комунального позашкільного навчального закладу "Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді"). Засідання відкрив голова районної ради Невжинський Володимир Михайлович, який подякував Малій академії наук України за надану учням району можливість відвідати лекторій, отримати певні знання та інформацію. Перед учасниками засідання виступили радник Президента Малої академії наук України Маліс Олександр Владиславович, заступник директора Національного центру «Мала академія наук України» Ковбасенко Луїза Іванівна, директор Чернігівського обласного комунального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» Лещенко Наталія Петрівна, начальник відділу освіти Литовченко Леонід Петрович. Кожен з виступаючих мав змогу висловити свою думку з приводу співпраці з Малою академією наук, залучення до наукової роботи більшої кількості учителів та учнів, а також перспектив функціонування на території району комунального закладу «Мала академія наук учнівської молоді Менського району». Учасники заходу звертались із запитаннями до представників академії з приводу надання можливості нашим учням та учителям користуватись бібліотеками, в тому числі і електронними, отримати відповідну літературу, проведення консультацій з науковцями з метою належної підготовки учнів до захисту робіт в МАНУ, форми проведення таких заходів та багато інших.

Для кожної школи району Національний центр презентував набір літератури відповідної тематики ( щодо позашкільної освіти, тематики наукових робіт, діяльності МАНУ та ін.)

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.