Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Служба зайнятості разом з роботодавцями прагне сформувати команду професійних кадрів.

25-07-2018, 11:41 | Розділ: Новини | Переглядів: 303

Однією з найгостріших проблем ринку праці сьогодні є брак кваліфікованих робітничих кадрів. Адже 40% безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, мають вищу або неповну вищу освіту і лише чверть – професійно-технічну, натомість роботодавці потребують робочих рук.

Кваліфіковані ж робітники воліють працевлаштуватися у столиці, де заробітна плата майже вдвічі вища, а останнім часом нерідко «шукають щастя» за кордоном.

Виїжджати їх змушує низька якість вільних робочих місць. Більшість вакансій, які подаються роботодавцями до служби зайнятості, з мінімальним розміром заробітної плати або наближеним до нього і лише 4% вільних робочих місць в регіоні пропонують заробітну плату, більшу за середню по області.

Отож, роботодавцям, щоб втримати кадри і тим самим зменшити відтік професіоналів, необхідно працювати легально та платити гідну зарплатню. А для служби зайнятості вони залишаються клієнтами №1 та мають можливість скористатися цілою низкою безкоштовних послуг. Окрім підбору кадрів, це допомога в організації робіт тимчасового характеру, фінансова підтримка створення нових робочих місць, професійна підготовка необхідних спеціалістів, у тому числі в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – сучасних комплексах з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня, створених в 11 областях України.

На сучасному етапі служба зайнятості реформується, покращує свої сервіси, освоює та пропонує нові технології підбору кадрів. Відтак максимально спрощено комунікацію роботодавців зі службою зайнятості - створено електронний кабінет роботодавця, який дає змогу оперативно інформувати про поточну та перспективну потребу в кадрах електронними засобами. Роботодавець також має можливість, не гаючи часу на відвідування центру зайнятості, скористатися банком резюме безробітних.

Сьогодні, аби сформувати перспективну потребу в працівниках задля оперативного задоволення кадрових потреб, служба зайнятості запрошує роботодавців взяти участь в онлайн-опитуванні.

Ми прагнемо аби наша співпраця була продуктивною та корисною для обох сторін.

Анкета розташована на Інтернет-ресурсі Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості».

Нам важливо знати вашу думку, щоб врахувати її при розробці прогнозу потреби у працівниках на 2019 рік.

Сформуємо разом команду професійних кадрів!

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.