Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ НА ШЛЯХУ РЕФОРМУВАННЯ

29-11-2016, 12:22 | Розділ: Новини | Переглядів: 498

Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка. За її словами, комплексні перетворення в службі зайнятості робляться для того, аби кожен українець мав достойну роботу з гідною заробітною платою, а роботодавці були забезпечені кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни.

Служба зайнятості – це сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям знайти роботу. Розпочато процес її модернізації, а саме: змінюються підходи до надання послуг, впроваджуються нові сервіси, вибудовується ефективна модель взаємодії з соціальними партнерами та громадськістю.

Сьогодні клієнтами №1 для служби є роботодавці, які мають можливість скористатися цілою низкою безкоштовних послуг. Перш за все – це допомога у підборі кадрів, організація робіт тимчасового характеру, підготовка необхідних спеціалістів. Діє механізм фінансового стимулювання створення нових робочих місць шляхом компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

На часі впровадження й нових механізмів розвитку трудового потенціалу, зокрема, через підтвердження неформальної освіти. Йдеться про можливість багатьом людям проявити себе у нових професіях, якими вони фактично володіють.

Не чекаючи відповідних законодавчих змін, служба зайнятості вже реформується і покращує свої сервіси. Зокрема, освоює нові сучасні технології, такі як відеорезюме, відеовакансія, онлайн-співбесіда, комунікація через соціальні мережі тощо.

В рамках реформи служба зайнятості пішла на серйозну реорганізацію структури. За словами Л.Падалки, передбачається зменшення майже на 40% адміністративно-господарського персоналу базових центрів зайнятості. Ці функції будуть передані на обласний рівень, що дозволить суттєво зменшити документообіг. Разом з тим, буде збільшено кількість фахівців, які безпосередньо надають послуги населенню та роботодавцям. Це дозволить покращити якість надання таких послуг – переконані в службі зайнятості. Також для мінімізації адміністративного навантаження, базові центри зайнятості втратять статус юридичних осіб та перетворяться на філії.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.