Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Ради Менщини» спільно зі Школою місцевого самоврядування Менського району відвідала Закарпаття.

29-10-2018, 16:17 | Розділ: Новини | Переглядів: 367

Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Ради Менщини» спільно зі Школою місцевого самоврядування Менського району відвідала Закарпаття. Делегацію Менщини очолив голова районної ради Олександр Мисник. Метою візиту було ознайомлення з життєдіяльністю західного регіону нашої країни, обмін досвідом у галузі розвитку територій, посиленні ролі громад у житті населених пунктів, розвиток місцевого самоврядування як найближчої до людей влади та спілкування з колегами.

Делегацію вітав заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик. Він говорив про мир та злагоду, що панують на Закарпатті, про те, що питання існування сепаратизму в їхньому краї – надумане і штучне. Область особлива, адже межує з чотирма європейськими державами: Польщею, Румунією, Словаччиною, Угорщиною. Тому, питання транскордонного співробітництва є пріоритетним у діяльності депутатського корпусу, виконавчої та самоврядної влади краю. У рамках транскордонного співробітництва укладено низку угод про співпрацю в економічній, культурній, гуманітарній сферах із державами Євросоюзу, а також в галузі туризму, технічної модернізації пунктів перетину на державних кордонах, організації міжнародних фестивалів і виставок.

Петро Грицики наголосив, що Закарпаття славиться не тільки щедрими природними ресурсами, унікальними краєвидами, а й такими ж людьми – щирими, толерантними, працьовитими, обдарованими, які належать до різних націй і конфесій, однак мають мудрість жити у мирі і злагоді багато літ.

Детальніше про особливості соціально-економічного розвитку Закарпатської області розповіла та презентувала тематичні ролики заступник директора департаменту – начальник управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку та туризму Закарпатської обласної державної адміністрації Любов Когуч.

Голова районної ради Олександр Мисник подякував за прийом, розповів про здобутки нашого району, що славиться виробництвом зерна, картоплі, сирно-молочної продукції, про економічні проблеми, які існують у районі та зокрема в цілому в регіоні, про особливості нашого північного краю. Він зазначив, що "Досвід міжрегіонального співробітництва та залучення інвестицій у край, буде цікавим та корисним для Менщини. Особливо це стосується досвіду в галузі туризму, адже у Менському районі туристична галузь молода і лише починає розвиватись завдяки ентузіазму людей та за підтримки влади. Як наслідок – участь району у спільному міжобласному туристичному проекті «Північне серце України». Але нам потрібно ще багато чому вчитись, щоб розвивати туристичну інфраструктуру: при наявності туристичних об’єктів ми не можемо надати відповідну послугу туристу".

На завершення Петро Грицик та Олександр Мисник обмінялись сувенірами та зробили спільне фото на згадку.

Учасники делегації також мали змогу відвідати окрасу Закарпаття – Ужгородський замок і замок «Паланок» в Мукачево та почути про історію краю під час екскурсій.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.