Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Не залишаймося байдужими!

5-12-2018, 11:58 | Розділ: Новини | Переглядів: 355

3 грудня Менською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю проведено семінар для осіб з інвалідністю та учасників АТО.

Участь у семінарі взяли роботодавці району, представники управлінням соціального захисту населення Менської РДА та ОТГ, Фонду соціального страхування, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Менської РДА та ОТГ.

Інвалідність - явище соціальне, уникнути якого не може жодне суспільство, і кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів та можливостей формує соціальну та економічну політику щодо осіб з фізичними або розумовими вадами. Звичайно, масштаб інвалідності залежить від ряду факторів, таких як стан здоров’я нації, розвиток системи охорони здоров’я, соціально-економічне зростання, стан екологічної культури, історичні та політичні причини, зокрема участь у війнах та військових конфліктах тощо. Деякі з перелічених факторів мають місце і в Україні, що зумовлює зростання чисельності інвалідів.

Служба зайнятості не стоїть осторонь проблем людей з інвалідністю і прагне допомогти цим людям реалізувати своє право на працю та інтегруватися в суспільство. Це особлива категорія клієнтів, яка потребує посиленої уваги і індивідуального підходу – наголосила директор районної філії Тамара Кот.

Про послуги, які надає служба зайнятості присутніх поінформувала фахівець філії Зоя Ганнущенко. Вона зазначила, що протягом 2018 року статус безробітного було надано 24 особам, всього ж перебувало на обліку 36 осіб з інвалідністю, усім їм надані профорієнтаційні послуги. Працевлаштовані 10 осіб, одна особа з інвалідністю проходила професійне навчання і одна особа брала участь у громадських роботах. Станом на 3 грудня на обліку перебувало 12 осіб з вадами здоров'я. Також Зоя Ганнущенко нагадала роботодавцям про державні механізми заохочення роботодавців до створення нових робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, а саме компенсацію єдиного соціального внеску.

В свою чергу головний спеціаліст з питань обслуговування людей з інвалідністю Управління соціального захисту населення Менської РДА Ірина Таргонська розповіла про державні гарантії таким особам: направлення на навчання, забезпечення протезно-ортопедичними виробами та засобами реабілітації, санаторно-курортне лікування тощо.

Про надання послуг особам з інвалідністю, які втратили працездатність на виробництві поінформувала начальник Менського відділення Фонду соціального страхування Галина Коваленко.

Підводячи підсумки семінару Тамара Кот висловила найтепліші слова нашим співвітчизникам – громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування і побажала миру, оптимізму та витримки у всіх життєвих випробуваннях.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.