Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

Депутати обласної ради ухвалили вчора понад 90 важливих рішень

26-09-2019, 10:24 | Розділ: Новини | Переглядів: 734

25 вересня під головуванням очільника обласної ради Ігоря Вдовенка відбулось пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії обласної ради сьомого скликання.

Порядок денний роботи сесії був сповнений майже сотнею різноманітних питань з організації та забезпечення життєдіяльності Чернігівщини.

Засідання розпочалося з тривожної звістки із східного фронту. Незважаючи на оголошене на Донбасі перемир'я, окупаційні війська кожного дня порушують режим припинення вогню, обстрілюючи позиції українських військових, що призводить до болючих втрат: з початку бойових дій в зоні АТО/ООС загинуло 174 наших земляків. В їх числі і морські піхотинці - Олександр Шарко і Владислав Рак родом із Козелецького району, які в серпні поточного року загинули смертю хоробрих під час чергового ворожого обстрілу українських позицій під Павлополем.

Депутати та всі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять героїв-земляків, які віддали власні життя за волю і свободу свого народу.

Розпочавши робоче засідання, депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за І півріччя 2019 року. Потім депутати обговорили та прийняли цілий блок рішень і звернень до органів вищої державної і місцевої влади, спрямованих на соціальний захист та матеріальну підтримку учасників бойових дій в зоні АТО/ ООС. Зокрема, внесли зміни до Програми соціальної підтримки учасників Антитерористичної операції, Операції Об'єднаних сил, членів їх сімей, бійців-добровольців у Чернігівській області на 2019-2023 роки, збільшивши її фінансування майже на десять відсотків, довівши видатки на реалізацію цього соціально важливого документа до 26,9 млн грн.

Також депутати прийняли Звернення до місцевих органів влади Чернігівщини щодо розміщення стаціонарних білбордів зі світлинами та інформацією про полеглих у зоні проведення АТО\ООС земляків, захисників, які брали участь у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність держави. Звернулись народні обранці і до правоохоронних органів та виконавчої і представницької влади області стосовно проведення упереджувальних заходів проти наруги та вандалізму над меморіальними знаками дошками, надгробками воїнів, які загинули в зоні АТО/ООС. Приводом до прийняття цього рішення стали приклади безкарного вандалізму: лише протягом вересня цього року злочинці здійснили наругу над надгробками загиблих воїнів у місті Мена та будинком-музеєм пам'яті Героя російсько-української війни Ігоря Медведя і його побратимів у с. Слобідка Новгород-Сіверського району.

Цього ж пленарного засідання депутати прийняли рішення «Про заснування обласної премії імені Григорія Верьовки» та «Про заснування обласної премії імені Левка Ревуцького». Зокрема, на першу із Премій можуть бути висунуті вокально-хорові, музичні, хореографічні колективи та їх керівники, які проживають і працюють в Чернігівській області і мають значний особистий внесок в збереженні та розвиток професійного та аматорського мистецтва на Чернігівщині. А Премія імені Левка Ревуцького є престижною творчою відзнакою в сфері музичного мистецтва, присуджується за видатні досягнення у культурно-освітній діяльності, створення умов для удосконалення та підвищення професійної майстерності артистів, музикантів, композиторів; розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини...Кожна із премій присуджується один раз на рік в розмірі 10,000 (десять тисяч) гривень.

В роботі засідання взяла участь голова районної ради Наталія Боюн.

За інформацією офіційного сайту

Чернігівської обласної ради

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.