Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші партнери

На сесії Чернігівської обласної ради затвердили Звіт голови обласної ради та близько сімдесяти важливих рішень

5-04-2019, 11:21 | Розділ: Новини | Переглядів: 325

 На початку засідання голова обласної ради Ігор Вдовенко оголосив хвилину мовчання - депутати та запрошенні вшанували світлу пам'ять земляка, військовослужбовця-контрактника, начальника групи взводу охорони та патрульно-постової служби Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку Миколу Денисова. Як було наголошено, Микола Денисов, з початком АТО на сході України в 2014 році добровольцем пішов захищати Вітчизну у складі 13-го батальйону територіальної оборони. Мужній боєць, який за оборону Дебальцевого був нагороджений орденом «За мужність», трагічно загинув наприкінці березня поточного року під час відрядження до військової комендатури міста Констянтинівка Донецької області.

Далі депутати затвердили порядок денний сесії, до якого найпершим було внесено питання Про звіт голови обласної ради. Але враховуючи те, що тези Звіту голови обласної ради І.С. Вдовенка про діяльність обласної ради з грудня 2017 року по березень 2019 року були заздалегідь опубліковані на офіційному порталі обласної ради і кожен із їх змістом мав можливість ознайомитись, депутати прийняли Звіт очільника ради окремим рішенням.

З інформацією про діяльність обласної прокуратури в 2018 році депутати вирішили ознайомитись безпосередньо з уст її керівника - звітував на сесії про результати роботи вищого наглядового органу Придесення прокурор області Володимир Комашко.

Далі депутати розглянули бюджетні питання, внесли зміни до ряду обласних програм.

Окремо варто виділити прийняття рішення «Про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування кварцових пісків родовища «Вершини» товариству з обмеженою відповідальністю «Сенд Індастрі». Як наголосив директор ТОВ «Стюарт Флоат Гласс» Олег Семінський, відстоюючи цей дуже вагомий для Чернігівщини проект, в разі запровадження останнього, в Городні запрацює один із найсучасніших в Європі заводів, де виготовлятимуть скло як для обладунку «хмарочосів», різноманітних вікон, так і для компютерної та іншої техніки. Але головне, що в його висотехнологічних цехах і на видобувних пісчано-кварцевих кар'єрах будуть створенні сотні нових робочих місць, а в місцевий та обласний бюджети потечуть вагомі фінансові надходження.

Важливим є і прийняття рішення «Про розробку Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації». Як наголошено, Стратегія відповідно до чинного законодавства буде ґрунтуватися на нових принципах, зокрема, на засадах смарт-спеціалізації, що забезпечить сталий розвиток регіону, враховуючи його конкурентні переваги.

В числі ж важливих, прийнятих депутатами, духовних документів було рішення про передачу у довгострокове безоплатне користування пам'ятки архітектури «Церква Іоанна Богослова» (Іванівська церква) у місті Ніжині управлінню Чернігівської єпархії УПЦ (Православна Церква України).

Шість питань на розгляд сесії були підготовлені управлінням охорони здоров'я обласної державної адміністрації.

Окрім того, народні обранці прийняли цього дня десятки рішень стосовно врегулювання кадрових, орендних та земельних відносин, надання дозволів на списання з балансу основних засобів тощо.

Були розглянуті також запити депутатів обласної ради з виконання проблемних питань, які надійшли від виборців.

На завершення пленарного засідання, коментуючи журналістам результати сесії і, зокрема, стосовно питання надання спецдозволу на користування надрами з метою видобутку кварцових пісків родовища «Вершина» ТОВ «Сенд Індастрі», голова обласної ради Ігор Вдовенко відзначив, що якщо не давати шанс підприємцям та піддавати сумніву будь-які ініціативи, ми будемо стояти на місці без всякого поступу і руху вперед.

За словами керівника, певні ризики завжди є, але жоден інвестор не буде будувати завод і запускати виробництво, не маючи впевненості щодо отримання дозволу на розробку родовища для отримання сировини. Ігор Вдовенко також відзначив, що під час пленарного засідання прийнято низку важливих рішень щодо розвитку комунальних лікувально-профілактичних закладів та реформування медичної галузі, врегулювання кадрових призначень очільників медустанов, управління та розпорядження комунальним майном, а також стосовно передачі в оренду об'єктів спільної власності, землеустрою.

В роботі засідання прийняла участь голова районної ради Наталія Боюн.

 

За інформацією офіційного сайту

Чернігівської обласної ради

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.