Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Делегація району побувала в столиці на щорічному зібранні Чернігівського земляцтва

13-01-2020, 10:35 | Розділ: Новини | Переглядів: 285

11 січня у Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті в Києві на свої 24-ті урочисті збори зібрались вихідці з Чернігівщини.

Делегацію Менщини очолили голова районної ради Наталія Боюн та заступник голови районної державної адміністрації Микола Петрушенко.

До участі у традиційних зборах долучилися голова обласної ради Ігор Вдовенко та заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, депутати обласної ради, народні депутати України, видатні громадські, політичні діячі, представники творчої інтелігенції, духовенства та усі ті, хто всім серцем і душею лине до Чернігово-Сіверського краю.

У холі розгорнулась виставка із фотостендами про діяльність земляцтва за 24 роки, зворушлива експозиція громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» під назвою «Сіверщина – блок-пост пам’яті» та Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова «Берегині пам’яті героїв АТО», презентації творів народних майстрів Чернігівщини.

На інших локаціях виставкового павільйону звучали мелодійні та запальні пісні у виконанні ансамблів народної творчості з Чернігівщини.

Розпочались збори Гімном України у виконанні академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам'ять синів Чернігівщини, полеглих у ході бойових дій російсько-української війни на Сході України.

Першим слово мав голова Ради Товариства «Чернігівське земляцтво» Віктор Ткаченко, який подякував землякам за любов до рідного краю, небайдужість до проблем Сіверщини та добрі справи, які уродженці Придесення вершили на своїй рідній землі впродовж багатьох років. З вітальними словами до земляків звернулися очільник обласної ради Ігор Вдовенко та голова обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко.

Після урочистої частини щире спілкування продовжилось дружніми зустрічами із земляками «по куренях». Тут голова районної ради Наталія Боюн виконала почесну місію та вручила нагрудний знак та посвідчення "Почесний громаднин Менського району" Анатолію Гайдамаці (виходець з с. Волосківці). Анатолій Васильович Гайдамака – народний художник України, лауреат Державної премії ім. Шевченка, Заслужений діяч мистецтв України. Головний художник Меморіального комплексу «Музей Великої Вітчизняної війни». Член-кореспондент Національної академії мистецтв України, Національної спілки художників України.

Станіслав Довгий, Марія Кочур, Гриць Гайовий, Полоз Михайло, Валентина Гавриш, Анатолій Соляник, Галина Ярова, Яцухно Віктор, Соломко Ірина, Ткач Михайло та ще багато поважних та цікавих земляків спілкувалися, ділилися спогадами, вболівали за сьогодення Менського краю.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.