Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

День місцевого самоврядування в Україні

8-12-2011, 15:08 | Розділ: Новини | Переглядів: 2704
День місцевого самоврядування

 

6 грудня в районному будинку культури відбулися урочисті збори з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні. На збори були запрошені:

- депутати Менської районної ради;

- депутати Чернігівської обласної ради , обрані від Менського району,

- заступники голови, керівники структурних підрозділів Менської районної державної адміністрації;

- керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади;

- міський, селищні, сільські голови;

- секретарі та спеціалісти місцевих рад району;

- працівники виконавчого апарату Менської районної ради;

- колектив апарату Менської районної державної адміністрації;

- представники засобів масової інформації.

- ветерани органів місцевого самоврядування.

З вітальним словом до учасників зібрання звернувся голова районної ради Володимир Михайлович Невжинський, який зазначив, що свято місцевого самоврядування можна вважати всенародним, адже причетність до нього мають всі, хто наділений правом обирати і бути обраним, носити звання посадової особи місцевого самоврядування.

Підкреслив, що нових сил українському самоврядуванню двадцять років тому надав Закон «Про місцеві ради народних депутатів та органи місцевого самоврядування», який побачив світ 7 грудня 1990 року. Звідси і народилася дата нинішнього свята, що затвердилася на державному рівні Указом Президента України від 25 листопада 2000 року. Разом з прийняттям згаданого Закону, місцеві ради вперше за час свого існування отримали свободу ініціативи, можливість більш самостійніше і впевненіше вирішувати питання місцевого життя.

Встановлення Дня місцевого самоврядування засвідчило ту високу роль, яку виконують органи публічної влади в житті не тільки окремо взятої територіальної громади, але й району, області і всієї держави.

Відмітив, що складнощів у діяльності органів місцевого самоврядування на рівні всіх рад – ще багато. І насамперед – це дефіцит фінансів і слабка матеріально-технічна база територіальних громад. Це ставить перед органами місцевого самоврядування і органами виконавчої влади району широкий комплекс пріоритетних завдань, які треба невідкладно втілювати у життя.

На завершення виступу подякував присутнім за плідну співпрацю. Висловив переконання, що діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, районної ради та районної державної адміністрації і в подальшому буде спрямована на ефективне розв’язання нагальних проблем, підвищення життєвого рівня наших людей.

Побажав всім міцного здоров'я, добробуту й злагоди у ваших родинах, нових успіхів у справі служіння рідній громаді і народу України.

По закінченні виступу вручив почесні грамоти районної ради кращим працівникам органів місцевого самоврядування району, депутатам районної ради.

Привітав присутніх і перший заступник голови Менської районної державної адміністрації Володимир Улянович Василенко.

Він щиро привітав присутніх із святом - Днем місцевого самоврядування!

Відмітив, що місцеве самоврядування в Україні має глибокі й міцні історичні традиції. Правові та духовні його основи беруть свій початок в ідеях Магдебурзького права, Конституції Пилипа Орлика, Європейській хартії місцевого самоврядування.

Наголосив, що найбільшою цінністю правової демократичної держави є її люди, а завданням – захист їх прав та забезпечення належного рівня життя. За це, як підкреслює Президент України Віктор Янукович, повинні відповідати усі гілки влади, оптимально розподіляючи між собою обов’язки, причому ці гілки мають становити цілісне, єдине державне дерево.

Наголосив, що сьогодні на органи місцевого самоврядування України покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, добробут жителів сіл та селищ. Незважаючи на всі труднощі та проблеми, наше самоврядування цілеспрямовано розвивається і збагачується, зміцнюючи демократичні засади українського суспільства.

Зазначив, що більшість органів місцевого самоврядування Менщини виправдовують довіру наших краян. Свідченням цього є повторне обрання багатьох сільських та селищних голів, депутатів, які дбають про ефективне використання бюджетних коштів, здійснення важливих регіональних програм, залучають виборців до участі в управлінні місцевими громадами.

Висловив переконання, що майбутнє – за сильним місцевим самоврядуванням.

На завершення виступу подякував присутнім за самовіддану працю на благо розвитку територіальних громад Менського району.

Від усього серця побажав міцного здоров’я, наснаги, витримки, оптимізму.

По закінченні виступу кращим працівникам органів місцевого самоврядування району вручив почесні грамоти та подяки районної державної адміністрації.

Від імені районної профсоюзної організації працівників державних установ усіх присутніх привітала голова профспілки Ірина Анатоліївна Петрушенко.

З теплими словами вітань до своїх колег звернулися Слобідський сільський голова Олександр Олександрович Мозирко та секретар Киселівської сільської ради Лариса Степанівна Губенко.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.