Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

6 грудня 2012 року в районному будинку культури відбулися урочисті збори з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні.

7-12-2012, 15:43 | Розділ: Новини | Переглядів: 1093
День місцевого самоврядування

6 грудня в районному будинку культури відбулися урочисті збори з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні. На збори були запрошені:

• Депутати Менської районної ради

• Депутати Чернігівської обласної ради, обрані від Менського району

• Заступники голови, керівники структурних підрозділів Менської районної державної адміністрації

• Міський, селищні, сільські голови

• Секретарі та спеціалісти місцевих рад району

• Працівники виконавчого апарату Менської районної ради

• Колектив апарату Менської районної державної адміністрації

• Представники засобів масової інформації

З вітальним словом до учасників зібрання звернувся голова районної ради Володимир Михайлович Невжинський, який зазначив, що День місцевого самоврядування це - свято нашого способу суспільного життя, в основі якого самоврядна громада. Це - традиція вільних людей, котрі не мають над собою володаря, а визнають лише провідника і виборних людей, яким довіряють і яких наділяють владними повноваженнями. Тільки така влада є справді народною — владою не над громадою, а легітимною владою самої громади, для громади та в інтересах громади.

У сучасному світі місцеве самоврядування сприймається як єдино можлива і раціональна модель влади на місцях, один з головних атрибутів громадянського суспільства.

Підкреслив, що сьогодні нам усім необхідно усвідомити те, що ніхто не побудує державу, якщо кожен не зрозуміє своєї історичної місії в цьому. Людина, яка перебуває на високому рівні громадянського розвитку, відрізняється сформованістю громадянських цінностей, серед яких особливе місце посідають рівність громадян перед законом, суверенітет особи, пошана до закону, прагнення до соціальної гармонії, право на життя, безпеку, приватну власність, право на свободу думки, совісті, вибору конфесії, участі у політичному житті, толерантне ставлення до чужих поглядів.

Відмітив, що становлення місцевого самоврядування - особлива сторінка в історії українського державотворення. Адже доводилось переборювати складні, а часом і драматичні обставини, поки воно набуло теперішнього стану і якостей. Однак сьогодні мабуть доцільніше зосередитись не на історичному аспекті його розвитку, а на реалізації тих можливостей самоврядування, які гарантуються чинною Конституцією та наявною законодавчою базою.

Зауважив, що незважаючи на спроби України робити певні кроки у напрямі реформування місцевого самоврядування, багато проблем, пов’язаних із здійсненням громадами своїх повноважень, залишаються, по суті, не вирішеними. Для повноцінної роботи в місцевому самоврядуванні донедавна не вистачало не тільки законів та підзаконних актів, але й політичної волі, сміливості, стабільності, дефіцит яких небезпечніший за дефіцит бюджету.

На жаль, поки що місцеве самоврядування за багатьма позиціями залишається стороннім спостерігачем негативних процесів, не маючи ні ресурсів, ні повноважень. Відомо, якщо немає стимулів і важелів — не буде розвитку.

Побажав усім, хто працює на благо територіальної громади, відстоює її потреби та інтереси, міцного здоров’я, щастя і непохитної віри у щасливе майбутнє рідної Менщини та України.

По закінченні виступу вручив почесні грамоти районної ради кращим працівникам органів місцевого самоврядування району, депутатам районної ради.

Подяками Менської районної ради нагороджені:

1) за сумлінну працю в органах місцевого самоврядування, високий професіоналізм, відданість справі, досягнуті успіхи в роботі та з нагоди Дня місцевого самоврядування:

Чичкан Віталій Миколайович, Куковицький сільський голова;

Ларкіна Віра Григорівна, секретар Семенівської сільської ради;

Радченко Лідія Олександрівна, секретар Чапаєвської сільської ради;

2) за значний особистий внесок у громадське життя територіальної громади району, активну депутатську діяльність та з нагоди Дня місцевого самоврядування:

Прищепа Володимир Федорович, депутат Менської районної ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 1 м. Мена;

Леоненко Василь Миколайович, депутат Менської районної ради від Менської районної організації Української Народної партії.

2. Почесною грамотою Менської районної ради нагороджені:

1) за значний особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування та розбудову територіальної громади, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування:

Павленко Володимир Михайлович, Березнянський селищний голова;

Губенко Лариса Степанівна, секретар Киселівської сільської ради;

Оліфіренко Валентина Григорівна, секретар Жовтневої сільської ради.

2) за значний особистий внесок у громадське життя , сумлінну працю, активну депутатську діяльність та з нагоди Дня місцевого самоврядування :

Кондаков Василь Віталійович, депутат Менської районної ради від Менської районної організації Партії регіонів;

Мацішевська Людмила Вікторівна, керівник фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» в Менській районній раді;

Безрука Ольга Миколаївна, депутат Феськівської сільської ради;

Кондратій Григорій Миколайович, депутат Лісківської сільської ради;

Фесенко Людмила Федорівна, депутат Осьмаківської сільської ради.

3) за бездоганне виконання посадових обов’язків, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня місцевого самоврядування:

Моторна Тетяна Миколаївна, головний спеціаліст загального відділу виконавчого апарату Менської районної ради;

Стародуб Людмила Олександрівна, спеціаліст І категорії з юридичних питань Менської міської ради;

Осипець Надія Олександрівна, головний бухгалтер Блистівської сільської ради;

Крижанівська Юлія Володимирівна, головний бухгалтер Данилівської сільської ради.

Привітав присутніх голова Менської районної державної адміністрації Анатолй Віталійович Соломко.

Він щиро привітав присутніх із святом - Днем місцевого самоврядування!

Відмітив, що місцеве самоврядування в Україні має глибокі й міцні історичні традиції.

Наголосив, що найбільшою цінністю правової демократичної держави є її люди, а завданням – захист їх прав та забезпечення належного рівня життя.

Наголосив, що сьогодні на органи місцевого самоврядування України покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, добробут жителів сіл та селищ. Незважаючи на всі труднощі та проблеми, наше самоврядування цілеспрямовано розвивається і збагачується, зміцнюючи демократичні засади українського суспільства.

Висловив переконання, що майбутнє – за сильним місцевим самоврядуванням.

По закінченні виступу кращим працівникам органів місцевого самоврядування району вручив почесні грамоти та подяки районної державної адміністрації.

Від імені районної профспілкової організації працівників державних установ усіх присутніх привітала голова профспілки Ірина Анатоліївна Петрушенко.

З теплими словами вітань до своїх колег звернувся Менський міський голова Федір Іванович Фесюн. Від імені народного депутата України Олега Ляшка до присутніх з вітальним словом звернувся помічник Амельченко Василь Васильович. Висловив впевненість в тому, що дієва та тісна співпраця народного депутата Олега Ляшка з органами місцевого самоврядування буде продовжена і в майбутньому.

З музичним вітанням до свої колег звернулися Блистівський сільський голова Юрій Мишкін та Куковицький сільський голова Віталій Чичкан.

Для учасників урочистого зібрання працівниками районного будинку культури та Менської дитячої музичної школи був даний святковий концерт.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.