Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

День Європи в Україні

16-05-2014, 10:21 | Розділ: Новини | Переглядів: 1427

17 травня 2014 року в Україні буде відзначатись День Європи.

Свято започатковане згідно з Указом Президента України № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.

Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді, поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

День Європи - – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, свого роду символ єднання як географічної Європи, так і єднання європейських народів у історичному та духовному сенсі.

До речі, 9 травня День Європи святкують країни Європейського Союзу. Рішення про це було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер. Починаючи з 1997-1998 років до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу. Сьогодні Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.

На Менщині також заплановано ряд заходів, приурочених до цього свята. Згідно з так званим Єврокалендарем, у Менській централізованій бібліотечній системі заплановано проведення КВ «Україна – ЄС: шляхи взаємодії», тематичної виставки «Молодіжні організації в євро інтеграційному просторі», інформаційного «коктейлю» «Мистецька Європа», розважально-пізнавальної віртуальної подорожі «Підвішена кава», «Леви на тарілці»: європейські молодіжні акції», відвертого діалогу «Права людини – фундамент Європейських цінностей». Крім цього – планується виставка-діалог «Душа тисячоліть шукає себе в слові» (до Всесвітнього дня слов’янської писемності та мови», виставки-дегустації «Bon appetite!» (традиційна кухня європейських країн) та ряд інших заходів, що популяризують європейські цінності.

З метою підвищення поінформованості учнівської молоді з питань євроінтеграції України та ролі Європейського Союзу у сучасному світі в загальноосвітніх навчальних закладах в рамках відзначення Дня Європи також проводиться ряд тематичних заходів: тематичні лінійки „Європа і права дитини”, „День Європи”, години спілкування „Європейський Союз”, „Україна – держава європейська”, вікторини для молодших школярів, конкурс малюнків „Малюємо Європу”, семінар „Економіка країн Європейського Союзу”, конференція „Збудуємо Європу в Україні”.

У школах оформлені тематичні куточки: „Економіка України – кроки до Європи”, „Шедеври європейської культури і літератури”. Проведено уроки інформування „Молодь XXІ століття”, „Твої друзі в країнах Європи”, круглі столи на теми: „Європейські стандарти життя в Україну”, „Погляд України на майбутнє Європи”, конкурси шкільних газет за темами: „День толерантності”, „Країни ЄС”.

У ряді шкіл пройшов конкурс на кращий твір „Я – європеєць”, конференція „Молодь прагне позитивно впливати на зміни в суспільстві”, заочні екскурсії та подорожі „По казковій Європі”, „У гості до Старого Світу”. В шкільних бібліотеках пройшли книжково – ілюстративні виставки „Україна і Європа”. Також, проведено усний журнал „Україна – держава Європейська”, бесіди по класах „Історія розвитку відносин України з НАТО” , „Україна і НАТО: основні галузі співпраці, семінарські заняття „На шляху до Європи”, конкурс малюнків на асфальті „Європа – наш дім”, нетрадиційний урок – вистава „Права та обов’язки людини в суспільстві”.

Крім цього, в рамках районних заходів, п’ятий рік поспіль проводиться районний фестиваль шкільних євроклубів, який збирає всі євроклуби району.

В V районному Фестивалі, який проходив під девізом «Я бачу Європу так…», взяли участь 12 шкільних євро клубів. Команди мали можливість стати учасниками конкурсів «Вивчаємо традиції» (презентація загальнонародного чи національного свята обраної країни, що входять до складу ЄС), «А я зробив би так…», «Біг-борд країни для туристичної агенції» з подальшим змістовним захистом, улюблений конкурс євроклубівців «Національна страва» (презентаційна реклама національної страви обраної країни).

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.