Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

Розширене засідання медичної ради Менської центральної районної лікарні

1-02-2012, 10:40 | Розділ: Новини | Переглядів: 1761

31 січня 2012 року відбулося розширене засідання медичної ради Менської центральної районної лікарні, на якому розглядались питання «Про підсумки роботи медичної служби Менського району у 2011 році. Пріоритетні напрямки діяльності лікувально-профілактичних закладів району у 2012 році».

В роботі засідання взяли участь голова районної ради Невжинський Володимир Михайлович, голова районної державної адміністрації Соломко Анатолій Віталійович, сільські, селищні голови. На початку засідання головний лікар комунального закладу Менської районної ради "Менська центральна районна лікарня " Хомрач Петро Петрович повідомив орієнтовний порядок денний засідання медичної ради, запропонував провести його у формі діалогу, закликав виступаючих інформувати коротко, по суті справи, зважаючи на погодні умови.

Нагадав присутнім, що пріоритетним напрямком, по якому працює Менська центральна районна лікарня – охорона материнства та дитинства.

Про підсумки роботи підвідомчих відділень Менської центральної районної лікарні присутнім доповіли:

Вербицька Галина Іванівна – заступник головного лікаря з охорони материнства та дитинства,

Серавіна Стела Степанівна – районний онколог,

Тимошенко Олег Анатолійович – завідуючий акушерсько-гінекологічним відділенням,

Надточій Федір Михайлович – завідуючий хірургічним відділенням,

Кочубей Світлана Владиславівна – завідуюча терапевтичним відділенням.

У своїх виступах вони навели статистичні дані роботи відділень за 2011 рік, окреслили коло проблемних питань та шляхи їх вирішення. Виступаючі закликали керівників органів місцевого самоврядування допомагати медичним працівникам фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських лікарських амбулаторій у їх повсякденній праці.

Підводячи риску виступам головний лікар Менської центральної районної лікарні Хомрач Петро Петрович назвав три основні проблеми медичної галузі району:

1. Фінансування.

В 2012 році на фінансування галузі передбачено 21 млн.грн., що на 3 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

2. Кадри.

В районі на сьогоднішній день не вистачає 37 лікарів різних спеціальностей. Основною перешкодою у вирішенні цього питання є відсутність житла. Є сподівання, що з прийняттям районної Програми забезпечення житлом медичних працівників району на 2012 – 2016 роки, затвердженої рішенням районної ради від 29 грудня 2011 року, дана проблема почне вирішуватися.

3. Деонтологія та етика.

Необхідно викорінити поодинокі випадки грубості та неадекватних стосунків медперсоналу з хворими та колегами.

Повідомив, що на черзі стоїть питання реформування медичної галузі району. Запевнив, що при цьому не постраждає мережа медичних закладів, та якість медичного забезпечення населення.

Голова районної державної адміністрації Соломко Анатолій Віталійович у своєму виступі наголосив, що завдання влади району створити умови для того, щоб робота медичних працівників була направлена на забезпечення потреб жителів району в галузі охорони здоров'я.

Органи місцевого самоврядування повинні докладати максимум зусиль для дієвої допомоги медичним працівникам.

Незважаючи на те, що район дотаційний, і без дотацій з обласного бюджету сьогодні не обійтися, районна влада буде намагатися робити все можливе для належного та ефективного забезпечення медичної галузі.

Голова районної ради Невжинський Володимир Михайлович у своєму виступі зазначив, що роботи в медицині району багато, кадрові питання першочергові. Є сумнів в тому, що первинна ланка медицини району (працівники ФАПів та лікарі сімейної медицини) зможуть забезпечити належну діагностику захворювань на місцях.

Відмітив, що існуючі проблеми реформування галузі медицини району, центральної районної лікарні не повинні зачепити населення району. І, звичайно, при реформуванні потрібно зважати на думку досвідчених медиків, на їх бачення розвитку галузі. Головне в процесі реформування не загубити ні людей, ні галузь.

Подякував медичним працівникам за роботу, побажав наснаги та успіхів в повсякденній праці.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.