Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

21 травня 2015 року в м.Мена відбувся регіональний навчальний семінар «Угода мерів — шлях до енергоефективного майбутнього міст»

22-05-2015, 09:27 | Розділ: Новини | Переглядів: 854

21 травня 2015 року в м.Мена відбувся регіональний навчальний семінар «Угода мерів — шлях до енергоефективного майбутнього міст» та стартова зустріч по демонстраційному проекту «Модернізація системи вуличного освітлення міста Мена» з використанням енергоефективних технологій. У заході взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, голова районної ради Володимир Невжинський, голова райдержадміністрації Олександр Мисник, ключовий експерт команди підтримки СУДеП – Анатолій Копець, технічний експерт офісу «Угода Мерів-Схід» – Дмитро Лесків, мери районних центрів області, представники засобів масової інформації

Відкрив зустріч Менський міський голова Федір Фесюн. У своєму виступі він відмітив важливість проектної діяльності з метою вирішення проблем громад, розповів, що Менська міська рада з 2013 року займається питаннями долучення до європейських ініціатив і тому ним було підписано «Угоду мерів».

Голова обласної ради Микола Звєрєв відмітив діяльність та досвід міської ради в питаннях пошуку додаткових ресурсів для своєї громади, зазначивши, що для цього потрібно наполегливо працювати справді «по-європейськи».

Голова районної ради Володимир Невжинський та голова райдержадміністрації Олександр Мисник засвідчили підтримку ініціатив міської ради з боку районної влади, зазначили, що така робота – це ще й величезна відповідальність перед громадою. Дані ініціативи та завдання повинні узгоджуватись із соціально-економічним розвитком міста та сприяти йому, і звичайно, ставити собі за мету досягнення якісного і комфортного проживання мешканців міста.

Презентацію Європейської ініціативи «Угода мерів» для голів територіальних громад провели Анатолій Копець та Дмитро Лесків, які поінформували присутніх що «Угода мерів» – це провідна ініціатива, започаткова Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективінсть та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Слідуючи цим зобов’язанням підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Про практичний досвід міста Мена з присутніми поділився заступник міського голови Юрій Стальниченко, який розповів про алгоритм дій, для майбутніх міст-підписантів, при приєднанні міста до «Угоди мерів», та як розробити План дій сталого енергетичного розвитку міста, а також про участь в грантовому проекті СУДЕП, за результатами якого місто отримає грантову допомогу в сумі 500 000 євро на модернізацію вуличного освітлення. За 2 роки реалізації проекту в місті планується замінити 1400 світильників на сучасні – світлодіодні, а також замінити мережі та щитові.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.