Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

14 квітня у Менській районній раді проведено загальні збори Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Менського району «Ради Менщини»

14-04-2016, 16:08 | Розділ: Новини | Переглядів: 643

Перша частина загальних зборів була проведена у форматі спільного засідання з робочою групою з підготовки перспективного плану формування територій громад Менського району. У рамках цього засідання розглянуто питання «Про реалізацію Перспективного плану формування територій громад Менського району Чернігівської області відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року № 214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад».

Дане питання є актуальним, адже більшість громад на загальних зборах та сходах у своїх населених пунктах обговорювали долю своїх сіл та селищ: які об’єднані громади мають бути у районі і до яких об’єднаних громад має входити їх населений пункт?

Як висловилась більшість голів територіальних громад, люди не вірять у перспективу такої реформи. Можливі зміни мають надзвичайно радикальний характер і зачіпають вони кожного жителя нашого району.

Разом з тим, очільники громад розуміють необхідність реалізації реформи місцевого самоврядування, але лише за умови наявності чітких «правил гри»: законодавчої бази, матеріального та фінансового ресурсу. Саме головам громад необхідно йти до людей, переконуючи у важливості прийняття рішення про об’єднання (точніше, приєднання до якоїсь громади). Але що обіцяти, яке майбутнє, особливо у невеликих селах?

Голова районної ради Олександр Мисник, за підтримки членів Асоціації «Ради Менщини», взяв на себе зобов’язання організувати поїздку до Парафіївської об’єднаної громади Ічнянського району, для того, щоб вивчити досвід, побачити на власні очі перспективи, і, можливо, проблеми.

По результатах розгляду питання робочою групою винесено рішення щодо внесення пропозицій про зміни до перспективного плану формування територій громад Менського району: замість чотирьох об’єднаних громад (Менська, Березнянська, Макошинська, Стольненська) створити у районі дві (Менська та Березнянська).

Далі члени Асоціації обрали голову, Правління та ревізійну комісії. Очолив Місцеву асоціацію органів місцевого самоврядування Менського району «Ради Менщини» Олександр Мисник, голова та уповноважений представник в Асоціації Менської районної ради.

До Правління Асоціації увійшли Мисник Олександр Петрович, голова Менської районної ради, Примаков Геннадій Анатолійович, Менський міський голова, Коваленко Роман Анатолійович, Макошинський селищний голова, Бутенко Роман Олексійович, Дягівський сільський голова,Скляр Володимир Віталійович, Данилівський сільський голова.

Ревізійну комісію очолила Єрмоленко Тетяна Іванівна, Ушнянський сільський голова, до складу комісії включено також Романченко Ольгу Вікторівну, Березнянського селищного голову, та Пилипенко Світлану Вікторівну, Семенівського сільського голову.

Асоціація затвердила зміни до власного Статуту, а також План роботи на 2016 рік. Зокрема, прийнято рішення провести наступні загальні збори на базі Дягівської сільської ради.

Загальні збори провів голова районної ради Олександр Мисник.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.