Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

27 липня 2016 року проведено розширене засідання районної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Менського району Чернігівської області за участю голів територіальних громад

27-07-2016, 16:22 | Розділ: Новини | Переглядів: 620

 

Засідання провели голова районної державної адміністрації Валерій Щукін та голова районної ради Олександр Мисник.

Основним питанням порядку денного засідання робочої групи було питання активізації роботи з реалізації на теренах району реформи місцевого самоврядування щодо об’єднання територіальних громад.

Під час обговорення питання Валерій Щукін озвучив стан справ у районі з даного питання.: Зокрема, назвав місцеві ради, в яких завершено громадське обговорення та прийнято рішення про надання згоди на об`єднання: Менська міська рада, Березнянська селищна рада, Блистівська сільська рада (до Менської міської ради), Куковицька сільська рада (до Менської міської ради), Осьмаківська сільська рада (до Менської міської ради), Ушнянська сільська рада (до Менської міської ради), Слобідська сільська рада (до Менської міської ради). Місцеві ради, в яких завершено громадське обговорення та прийнято рішення про відмову у наданні згоди на об’єднання – це Данилівська сільська рада, Дягівська сільська рада, Киселівська сільська рада, Локнистенська сільська рада, Миколаївська сільська рада, Сахнівська сільська рада, Феськівська сільська рада. Місцеві ради, в яких проведено громадське обговорення та остаточне рішення щодо об’єднання не прийнято: Макошинська селищна рада, Бігацька сільська рада, Бірківська сільська рада, Величківська сільська рада, Волосківська сільська рада, Покровська сільська рада, Садова сільська рада, Семенівська сільська рада, Синявська сільська рада. Місцеві ради, в яких громадське обговорення не проводилося: Городищенська сільська рада, Лісківська сільська рада, Стольненська сільська рада.

Перед учасниками засідання виступив Федір Фесюн, виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України в Чернігівській області, який розповів про стан справ у галузі децентралізації в області в цілому.

Очільники району озвучили основні напрямки стратегії реалізації здійснення децентралізації влади, наголосивши, що формування територій громад адміністративно-територіальних одиниць – це вимога часу, і підхід до цього має бути державницький.

По результатах обговорення робочою групою було прийнято рішення рекомендувати головам місцевих рад розглянути питання об’єднання територіальних громад та провести громадські обговорення в громадах.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.