Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Наші партнери

15 березня у Козелецькому районі відбулися загальні збори обласної асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Чернігівщини»

16-03-2012, 11:41 | Розділ: Новини | Переглядів: 1294

Голова районної ради Володимир Невжинський взяв участь у загальних зборах обласної асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Чернігівщини», що відбулись 15 березня у Козелецькому районі.

Очолив збори голова обласної ради Анатолій Мельник.

Відкриваючи пленарну частину зборів, голова обласної ради наголосив, що «основну увагу буде сьогодні приділено роботі органів місцевого самоврядування щодо забезпечення функціонування соціальної інфраструктури територіальних громад. А в Козелецькому районі у цій справі є позитивні напрацювання». Також очільник області спинився у своєму виступі й на інших нагальних питаннях сьогодення. Зокрема, він сказав, що вирішення соціально-економічних проблем потребує не лише регіонального регулювання, але й активізації громад. «У зв’язку з цим приємно зазначити, що Чернігівщина має перші успіхи: п’ять грантів за перемогу у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування за підсумками минулого року. Орієнтовний обсяг фінансування з державного бюджету у 2012 році передбачається у сумі 1 млн. 300 тис. грн. Місцеві бюджети профінансують майже 3 млн. грн., а інші організації-партнери вкладуть у реалізацію проектних заходів майже 200 тис. грн.». На завершення голова обласної ради Анатолій Мельник нагадав, що березень-квітень — це місяці благоустрою населених пунктів, які потрібно провести з максимальною віддачею, щоб зустріти Великодні свята та День Перемоги в чистоті і порядку.

Голова Козелецької райдержадміністрації Леонід Мисливець розповів про основні завдання з виконання програми соціально-економічного розвитку району, а голова районної ради Володимир Пономаренко спинився на досвіді роботи органів місцевого самоврядування Козелеччини щодо розвитку територіальних громад.

Виступили перед учасниками зборів і начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктор Геращенко, і координатор проекту «Відновлення торфових боліт для збереження біорізноманіття, скорочення парникових газів та економічного зростання Українського Полісся» по Чернігівській області Римма Олексенко, які розповіли про основні завдання щодо реформування житлово-комунального господарства населених пунктів області та про реалізацію на Чернігівщині проекту «Відновлення торфових боліт для збереження біорізноманіття, скорочення парникових газів та економічного зростання Українського Полісся».

Учасники зборів ознайомились також із роботою реконструйованої котельні з енергозберігаючими котлами Остерського міського Будинку культури. Про отриману від цього економічну та фінансову вигоду розповів Остерський міський голова Василь Западня. А з роботою ТОВ «Остратекст», яке займається виробництвом та реалізацією текстильної продукції і є для міста одним з головним бюджетоутворюючих підприємств, ознайомив його директор Ігор Нобільський.

 

За матеріалами веб-сайту Чернігівської обласної ради

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.