Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Служба зайнятості розробила прогноз ринку праці до 2017 року

20-09-2016, 09:09 | Розділ: Новини | Переглядів: 482

Науковці Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості вперше провели дослідження тенденцій попиту на професії та розробили короткостроковий прогноз ринку праці у пілотному регіоні – Житомирській області. Про це заявив в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, інформує прес-служба ДСЗ.

«Ми вперше у рамках реформи служби зайнятості провели дослідження для формування короткострокового прогнозу ринку праці. Пілотним регіоном стала Житомирщина і тепер ми плануємо масштабувати проект на всю країну. Це дозволить аналізувати тенденції та значно скоротити обсяги безробіття в країні. Крім того, коли ми перейдемо до середньострокового прогнозу можна буде корегувати державні замовлення у навчальних закладах у відповідності до ринку праці та значно скоротити рівень безробіття молоді. А я нагадаю, що за методологією МОП в Україні майже 1,8 млн безробітних. Провідні країни ЄС вже давно працюють за цією моделлю та роблять прогнози на 5 та навіть 10 років уперед. Це дає їм змогу корегувати державну політику на ринку праці у відповідності до нових тенденцій», – заявив В. Ярошенко.

За його словами, у Житомирі, Бердичеві, Коростені, Новоград-Волинському було проведено опитування роботодавців щодо поточних і перспективних потреб у робочій силі. У невеликих адміністративно-територіальних одиницях працівники базових центрів зайнятості провели суцільне опитування усіх місцевих роботодавців.

У більшості районів області роботодавці сьогодні шукають лікарів, водіїв автотранспортних засобів, швачок, кухарів, складальників взуття, продавців, електрослюсарів, електромонтерів, офіціантів, барменів, електрогазозварників, шліфувальників-полірувальників виробів з каменю тощо.

Результати опитування роботодавців дають змогу спрогнозувати тенденції розвитку ринку праці Житомирщини на 2017 рік. Роботодавці стверджують, що перспективними залишаться вакансії у медичній сфері, вакансії для кваліфікованих робітників з інструментом, робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування і машин. Також планується збільшення кількості вакансій у сфері торгівлі й послуг. Затребуваними будуть спеціальності швачок, електрогазозварників, кухарів, водіїв, складальників взуття, трактористів-машиністів, електромонтерів.

«По Житомирському регіону найбільш затребуваними є саме робітничі спеціальності. При цьому ми бачимо, що ринок перенасичений юристами та економістами і у найближчі 2 роки серед роботодавців ці спеціальності будуть не популярні. Чого, до речі, не скажеш про лікарів», - зазначив В.Ярошенко.

Роботодавці виявили високу зацікавленість такою ініціативою: на 99% анкет отримано відповіді. 99,5% підприємців заявили, що зацікавлені у майбутньому брати участь у подібних опитуваннях. Наступним регіоном, у якому буде проведено короткостроковий прогноз ринку праці, стане Харківщина.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.