Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

17 квітня 2012 року в смт. Березна відбулося спільне засідання Президії районної ради та постійних комісій районної ради

18-04-2012, 17:24 | Розділ: Новини | Переглядів: 2055

17 квітня 2012 року в смт. Березна відбулося спільне засідання Президії районної ради, постійних комісій районної ради з питань АПК, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища та з питань соціально-економічного розвитку та управління об’єктами комунальної власності по питанню роботи ПП «Артбудінвест» щодо утилізації відходів виробництва м’яса птиці, встановлення необхідного обладнання для належного знищення таких відходів, забезпечення належного екологічного стану селища.

Необхідність даного засідання було викликано неодноразовими зверненнями жителів селища по цьому питанню.

На засіданні крім членів президії та постійних комісій були присутні депутати районної ради, що мешкають в смт Березна, депутати селищної ради, Слобода Г.В. – заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, Белашко О.І. – начальник управління ветеринарної медицини в Менському районі, Вербицька Н.В. – в.о. головного державного санітарного лікаря, Павленко В.М. - Березнянський селищний голова, Кочубей В.М. – начальник відділу Держкомзему в Менському районі, Забродський А. В. – заступник директора з комерційних питань ПП «Артбудінвест».

На початку засідання голова районної ради Невжинський Володимир Михайлович поздоровив всіх присутніх з Великодніми святами, побажав здоров'я, щастя та наснаги у всіх справах та починаннях. Ознайомив присутніх з порядком проведення спільного засідання. Зазначив, що розгляд даного питання був ініційований громадою селища Березна, підтриманий депутатським корпусом селищної та районної ради. Наголосив на тому, що завдання сьогоднішнього засідання - знайти шляхи вирішення піднятих питань, консолідуючи в даному напрямку зусилля підприємства, Березнянської територіальної громади та районної ради.

Депутати оглянули підприємство, ознайомилися з його роботою по догляду та вирощуванню птиці. Забродський Антон Володимирович – розповів про плани та наміри підприємства по нарощуванню обсягів виробництва, відповів на численні запитання присутніх. Зокрема, зазначив, що новий власник підприємства працює в районі менше року – з травня 2011 р. Акцентував увагу на досягнутому – відновленню робочих приміщень, запровадженню нових енергозберігаючих технологій, планах на майбутнє.

Після відвідування забійного цеху підприємства та ознайомлення з його роботою депутати оглянули комплекс очисних споруд у смт Березна. На даний час очисні споруди не працюють, приміщення розграбовані, лінії електропередач зрізані. Відновити їх роботу підприємство на даному етапі не має можливості. Після огляду підприємства у залі засідань Березнянської селищної ради відбулася пленарна частина спільного засідання президії районної ради та постійних комісій районної ради з питань АПК, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища та з питань соціально-економічного розвитку та управління об’єктами комунальної власності, депутатів селищної ради.

 

Присутні розглянули ряд питань:

- Про роботу ПП «Артбудінвест»,

- Про проблему утилізації відходів виробництва ПП «Артбудінвест», встановлення необхідного обладнання для належного знищення таких відходів,

- Щодо проблематики функціонування очисних споруд у смт Березна, про перспективи відновлення їх роботи та реконструкції.

Слобода Григорій Васильович – заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації - доповів про вклад даного підприємства у виконання програми соціально-економічного розвитку району, про показники його роботи. Зазначив, що проблема утилізації відходів виробництва – це не єдина проблема екологічного характеру в селищі. Адже майже 100 приватних підприємців в Березному займається збутом м’яса, при чому відходи від обробки туш викидаються прямо в лісополосах.

Забродський Антон Володимирович – заступник директора ПП «Артбудінвест» з комерційних питань розповів про плани підприємства щодо нарощування обсягів виробництва та щодо утилізації відходів виробництва. Зокрема, він зазначив, що підприємство добудовує ще 6 корпусів для вирощування птиці. Облаштовуються санпропускники біля забійного цеху та на території вирощування птиці. Підписано ряд договорів зі спеціалізованими підприємствами на утилізацію відходів (кишок та пір'я), зокрема в м.Лебедин. До липня місяця підприємство планує встановити спеціальне обладнання та налагодити переробку пташиного посліду на паливні брикети.

Також повідомив, що до кінця року підприємство планує закупити обладнання та поставити мобільний модуль по очищенню стічних вод, що припинить скидання води на місцеві очисні споруди.

У кінці квітня місяця планується провести забій птиці, відходи від якого вже не будуть вивозитись на місцеве сміттєзвалище.

В обговоренні виступили:

Кіндер Валерій Миколайович, депутат районної ради, який висловив свою думку, що керівництву підприємства треба мати чіткий план дій та контролювати його виконання.

Белашко Олександр Іванович – начальник управління ветеринарної медицини в Менському районі, який зазначив, що утилізація відходів - це головна проблема даного підприємства. Як показує практика, власники підприємства, що змінюються ледь не кожного року, не бажають вирішувати дану проблему. Транспортування та переробка відходів на спеціалізованому підприємстві дороговартісна справа, на яку підприємство навряд чи піде.

Вербицька Наталія Владиславівна – в.о. головного державного санітарного лікаря, в своєму виступі повідомила, що на минулому тижні райСЕС була проведена перевірка даного підприємства. Складено відповідний протокол, та внесено 14 пропозицій по усуненню виявлених порушень. Якщо вони не будуть виконані у встановлені строки, то буде стояти питання навіть про закриття підприємства.

Квашук Валерій Анатолійович – депутат районної ради, головний спеціаліст відділу комплексного управління природоохоронної діяльності в Чернігівській області, зазначив, що перед відкриттям підприємства необхідно мати низку дозволів відповідних служб, в тому числі щодо утилізації відходів виробництва. Якщо таких дозволів немає, то треба ставити питання перед прокуратурою про закриття підприємства. Зазвичай, якщо доходить до таких жорстких санкцій – змінюється власник підприємства.

Кочубей Владислав Михайлович – начальник відділу Держкомзему в Менському районі, зазначив, що на засіданні піднімалося питання про виділення земельної ділянки для облаштування біоями в селищі, але нею повинні користуватись мешканці смт Березна а не підприємство, так як задовольнити його потреби вона не в змозі. Підприємству необхідно самостійно забезпечити утилізацію відходів власного виробництва.

Павленко Володимир Михайлович, Березнянський селищний голова, в своєму виступі наголосив, що утилізація відходів це проблема не одного дня. Закликав власників підприємства прийняти участь у наведенні порядку на місцевому сміттєзвалищі та приймати посильну участь у вирішенні проблемних питань селища.

Дендак Василь Ількович – депутат районної ради, Благочинний храмів Менського округу, привітав присутніх з Великодніми святами, побажав всім присутнім здоров'я, витримки та порозуміння. Зазначив, що він вірить у молодих керівників підприємства та виконання ним своїх обіцянок.

Невжинський Володимир Михайлович – голова районної ради, підсумував все вищесказане.

Зокрема зазначив, що власник підприємства прийшов в селище працювати, але не треба забувати про людей, що тут живуть.

Проблеми є, і за один день їх не вирішити. Громада повинна контролювати виконання обіцянок та планів підприємства по покращенню ситуації.

Запропонував по результатах засідання прийняти рішення президії в якому вказати:

1. Повсякденно контролювати хід виконання рішення районної ради від 28 березня 2012 року "Про розгляд звернення жителів смт.Березна щодо утилізації відходів виробництва ТОВ «МВК «Панвітек»".

2. В грудні місяці поточного року повторно провести виїзне спільне засідання Президії районної ради, постійних комісій районної ради з питань АПК, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища і з питань соціально-економічного розвитку та управління об’єктами комунальної власності по питанню роботи ПП «Артбудінвест».

3. Рекомендувати власникам ПП «Артбудінвест» розглянути питання про відраховування 1% з прибутку на розвиток соціально-культурної сфери смт Березна.

4. Рекомендувати Березнянському селищному голові провести необхідні дії по виділенню земельної ділянки в смт Березна (або за межами селища) для облаштування біоями.

Наступним питанням засідання було щодо розвитку фізичної культури та спорту в смт Березна.

Перед присутніми виступили:

Павленко Володимир Михайлович - Березнянський селищний голова повідомив, що в селищі близько 75 дітей займається футболом. Існує 5 футбольних команд (1 доросла, 1 підліткова та 3 дитячих). Звідси виникає гостра потреба ввести додаткову ставку тренера по футболу.

Свєшніков Валерій Борисович, приватний підприємець, ентузіаст розвитку спорту в селищі, розповів що створена ініціативна група з небайдужих до спорту людей, яка вирішила відновити та облаштувати місцевий стадіон. Розроблений перспективний план на 5 років. Планується створення декількох футбольних полів, баскетбольного, волейбольного, тенісного та дитячого майданчиків, гімнастичної доріжки, роздягальні, трибун тощо.

На даний момент власними силами та заощадженнями побудовано приміщення роздягальні, але необхідно вирішити питання про підключення його до електромережі. Придбано м'ячі, на літній сезон буде придбано газонокосарку, але немає людини яка б відповідала за збереження майна.

Невжинський Володимир Михайлович – голова районної ради, зазначив, що є декілька шляхів вирішення даного питання

- створення при селищній раді комунального підприємства – футбольного клубу,

- створення Березнянської філії Менської ДЮСШ.

Запропонував Березнянському селищному голові за тиждень зібрати зацікавлені сторони та виробити конкретні пропозиції по вирішенню піднятого питання.

Після цього депутати відвідали місцевий стадіон, поспілкувались з приватними підприємцями, які підтримують розвиток фізичної культури і спорту в селищі, розповіли про свої плани щодо розбудови стадіону тощо.

Як підсумок, можна зазначити що практика проведення виїзних засідань постійних комісій районної ради, Президії – надзвичайно позитивна, адже дає можливість бачити проблеми і знаходити шляхи їх вирішення безпосередньо на місцях, спілкуватись з громадою, брати участь у вирішенні питань розвитку територій, знати позицію і думку пересічних громадян, і, насамперед, наближає депутата до виборця.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.