Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

11 травня 2012 року відбулося засідання Президії районної ради

11-05-2012, 18:10 | Розділ: Новини | Переглядів: 1181

11 травня 2012 року відбулося засідання Президії районної ради шостого скликання з порядком денним:

1.Про розвиток фізичної культури та спорту в смт Березна.

2.Про звернення групи депутатів районної ради та керівників громадських організацій до голів облдержадміністрації та райдержадміністрації щодо виконання посадових обов’язків Тищенком П.Г. , начальником відділу культури та туризму Менської райдержадміністрації, депутатом районної ради.

3.Про пропозицію депутата районної ради Кіндера В.М. щодо необхідності проведення перевірки стану дотримання норм з безпеки праці на ПП «Артбудінвест» в смт Березна.

У засіданні Президії взяли участь заступник голови райдержадміністрації Мисник О.П., начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації, депутат районної ради Тищенко П.Г., Березнянський селищний голова Павленко В.М.

Під час розгляду першого питання голова районної ради Володимир Невжинський нагадав присутнім про те, що на останньому засіданні Президії, яке відбулось 17.04.2012 на базі Березнянської селищної ради, питанню розвитку спорту в селищі приділялась значна увага, і селищному голові було рекомендовано напрацювати пропозиції щодо введення посади тренера з футболу.

Під час обговорення питання було запропоновано декілька шляхів його вирішення. Голова районної ради наголосив на популярності футболу серед жителів селища, адже лише школярів бажаючих займатись цим видом спорту більше сімдесяти чол.

На сьогоднішній день в Березному працює лише один тренер (0,5 ст.).

Президія рекомендувала Березнянській селищній раді та Менській райдержадміністрації з 01.06.2012 ввести 0,5 ставки тренера за рахунок коштів селищної ради, з 01.09.2012 - 0,5 ставки тренера ДЮСШ за рахунок коштів районного бюджету.

При розгляді другого питання до відома членів Президії було доведено зміст звернення групи депутатів районної ради та керівників громадських організацій до голів облдержадміністрації та райдержадміністрації щодо виконання посадових обов’язків Тищенком П.Г., начальником відділу культури та туризму Менської райдержадміністрації, депутатом районної ради.

Володимир Невжинський наголосив на тому, що районна рада не може залишити без уваги дане звернення, адже в ньому поставили підпис 14 депутатів районної ради, і Тищенко П.Г. також є депутатом районної ради. До слова був запрошений Олександр Мисник, який за функціональними повноваженнями відповідає за гуманітарну сферу в районі. Він проаналізував і прокоментував звернення. Основним лейтмотивом виступу заступника голови райдержадміністрації було те, що жодне із тверджень, викладених у зверненні, не має підґрунтя.

Голова райдержадміністрації Анатолій Соломко наголосив на тому, що дане звернення обговорювалось на засіданні постійної комісії райдержадміністрації з питань розгляду звернень громадян, яку він очолює. Сам він особисто спілкувався з деякими депутатами, які підписали звернення. Виявилося, що навіть не всі депутати знають зміст листа, тобто підписували не читавши.

Всі члени Президії мали змогу висловитись з даного питання. Зокрема, Ганна Ларченко наголосила на позитивах в галузі культури – це залучення до роботи молодих керівників та спеціалістів, належна організація концертів та святкових програм з нагоди свят. Відмітила, що як колишній заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань, вона дуже добре знається на проблемах в цій сфері, їй відомо так званий «остаточний принцип» її фінансування.

Василь Леоненко назвав декілька проблем галузі, зокрема, на його думку, несправедливий розподіл фінансування між тими ж музичними школами та клубними закладами, особливо в питаннях заробітної плати. Адже навантаження на викладача і на клубного працівника зовсім різне. Зауважив про складні умови роботи Березнянського селищного будинку культури - відсутність приміщення, відсутність необхідної кількості працівників-спеціалістів.

По результатах розгляду прийнято рішення висловити підтримку начальнику відділу культури та туризму Менської райдержадміністрації, депутату районної ради Тищенку Петру Григоровичу, відмітивши позитивні зрушення та тенденції, які мають місце в галузі культури району:

- залучення до роботи молодих перспективних керівників та працівників закладів культури (директора районного краєзнавчого музею ім. В.Ф. Покотила Ющенко Ю.В., директора централізованої бібліотечної системи Дудко І.В., директора центру культури і дозвілля молоді Лукаш Ю.М., методистів Менського районного Будинку культури Мельника О.О., Московської Г.М., Бикової О.О.);

- залучення до роботи методистом з декоративно-прикладного мистецтва Стольненського будинку культури Луцука О.С.

- проведення на належному рівні всіх культурно-масових заходів з нагоди свят;

- організація Першого відкритого фестивалю-конкурсу естрадно-циркового мистецтва «Сіверська феєрія»;

- проведення ремонтних робіт у закладах культури, зокрема, Менському районному будинку культури, краєзнавчому музеї, тощо.

Рішення Президії довести до відома голови облдержадміністрації та депутатів районної ради (на черговій сесії).

По третьому питанню члени Президії висловились про те, що в цілому, вони не заперечують проти проведення відповідної перевірки стану дотримання норм з безпеки праці на ПП «Артбудінвест» в смт Березна при умові дотримання процедури такої перевірки.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.