Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

02 грудня 2016 року у Менській районній раді проведено громадське обговорення на тему «Перспективи реформування галузі охорони здоров’я. Створення регіональних медичних округів».

2-12-2016, 16:59 | Розділ: Новини | Переглядів: 850

У заході взяли участь народний депутат України Валерій Давиденко, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, начальник управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації Петро Гармаш, начальник лікувально-організаційного управління Національної медичної академії України Ігор Шкробанець, керівництво Коропського, Сосницького та Бахмацького районів, голови постійних комісій та голови фракцій Менської районної ради, голови територіальних громад Менщини, головні лікарі закладів охорони здоров’я Менського та Сосницького районів, працівники Менської ЦРЛ, громадськість.

Модератором заходу виступив голова районної ради Олександр Мисник.

У своєму виступі Ігор Шкробанець проаналізував сучасну медицину, система якої не адаптована до умов ринкової економіки. Зауважив, що цивілізований світ в галузі охорони здоров’я пріоритетним напрямком вважає профілактику, іншими словами – сімейну медицину. І саме по такому шляху має йти й Україна, і при формуванні медичних округів необхідно враховувати мережу сімейної медицини, а також чітко визначити, де саме мають працювати лікарні інтенсивного та планового лікування. Підкреслив, що питання медицини – питання національної безпеки. Підсумовуючи, зазначив, що медична реформа не буде приємною та легкою, і без неї ми втратимо медичну галузь, але через декілька років після її реалізації люди будуть вдячні.

Петро Гармаш розповів присутнім про впровадження на Чернігівщині медичної реформи і про пов’язані з нею пріоритетні завдання, які ставить перед собою очолюване ним управління охорони здоров’я. Вказав, що наразі повинні бути чітко розмежовані рівні медичної допомоги, і першою (і головною) ланкою має стати первинна медицина. Зауважив, що в основу концепції реформи закладено принцип «гроші йдуть за пацієнтом». Сьогодні ж 90 % коштів медичної субвенції направляється на заробітну плату та утримання закладів, побудованих ще у радянські часи. Вказав, що у зв’язку з ухваленням Урядом ряду постанов, які закладають засади реформування системи охорони здоров’я в Україні та вирішують оперативні питання управління медичною сферою, протягом місяця облдержадміністрацією будуть подані пропозиції до МОЗУ щодо госпітальних округів Чернігівської області. Госпітальні округи будуть сформовані таким чином, щоб у перспективі на їх основі можна було створити ефективну і сучасну медичну мережу.

Головний лікар КЗОЗ «Менська ЦРЛ» Петро Хомрач розповів присутнім про те, що районна лікарня розпочала реформуватись більше 10 років тому: були реорганізовані структурні підрозділи, скорочені ліжко-місця, створено Менський ЦПМСД. Наразі колектив лікарні зробить все можливе для того, щоб саме у Менському районі був центр госпітального округу.

Народний депутат України Валерій Давиденко висловив думку про те, що Менський район – найбільш вдалий для розміщення центру госпітального медичного округу, і він всіляко буде підтримувати прийняття такого рішення.

Перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук сказав, що хоч охорона здоров'я в нашій країні реформується з 1992 року, але нарешті влада повернулась обличчям до медицини: будівництво житла для медиків, виділення коштів на придбання медичної апаратури. Валентин Мельничук поділив думку про те, що центр госпітального округу має бути в Мені.

Учасники заходу підтримали таку позицію, про що висловились також і очільники сусідніх Сосницького та Коропського районів.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.