Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Дійти до серця кожного

7-12-2016, 14:30 | Розділ: Новини | Переглядів: 510

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів для інтеграції осіб з обмеженими фізичними можливостями в суспільство, надання їм рівних можливостей у реалізації права на працю, у Менському районному центрі зайнятості 2 грудня 2016 року відбувся семінар за участю осіб з інвалідністю. Під час заходу присутні ознайомилися із профорієнтаційними послугами, які надає служба зайнятості соціально вразливим категоріям населення.

Учасників семінару поінформовано про умови організації профнавчання, в тому числі в центрах профтехосвіти Державної служби зайнятості. У Менському районному центрі зайнятості створені оптимальні умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до установи. Оформлено інформаційний куточок для самостійного пошуку роботи, де вони мають змогу отримати необхідну інформацію щодо працевлаштування, можливостей професійної підготовки, перепідготовки тощо.

Також 2 грудня 2016 року фахівці центру зайнятості провели інтерактивний захід на тему «Моя нова професія» з вихованцями Комунального закладу «Березнянського навчально-реабілітаційного центру» Чернігівської обласної ради, що розташований у с.Березне.

В програму заходу входили профорієнтаційний тренінг для учнів 8 класу на тему: «Світ професій і твій вибір», де учні дізналися про класифікацію професій та поняття професія, спеціальність, посада.

Для учнів випускних класів проведена бесіда з метою надання соціальних послуг неповнолітнім особам, які перебувають в інтернаті, ознайомлення їх зі світом професій, формування готовності до усвідомленого професійного вибору.

Родзинкою стала змагально – розважальна квест гра «Моя нова професія», де учні змогли проявити свої знання про професії. В змаганнях брали участь 3 команди: «Працьовиті», «Енергійні» та «Завзяті». Учасникам було запропоновано п’ять завдань. Школярі дискутували та давали чіткі відповіді на запитання і продемонстрували «відмінні» знання у сфері робітничих професій. За правильну відповідь команда отримувала відповідний бал. Гра була дуже цікавою та інтригуючою. Всі учасники були нагороджені дипломами та цінними подарунками.

Незабутні враження та масу емоцій отримали не тільки учасники квест гри, але й всі присутні.

Захищаючи гідність інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

Не пропустіть

    Дійти до серця кожного
  • Крок за кроком до професійного самовизначення
  • Світ професій – очима дітей
  • ПрофіКвест: Пізнай світ професій
  • ПрофіКвест – «Пізнай світ професій»
  • Дітки з інвалідністю відгадували професіі разом з фахівцями служби зайнятос ...
  • Дійти до серця кожного!
    Дійти до серця кожного.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.