Навігація

Погода в Мені

Опитування користувачів

Як Ви оцінюєте наш сайт?

Один з найкращих
Непоганий
Влаштовує
Зустрічаються кращі
Зовсім не сподобався

Архів

Грудень 2020 (2)
Листопад 2020 (10)
Жовтень 2020 (21)
Вересень 2020 (19)
Серпень 2020 (25)
Липень 2020 (22)

Календар

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Наші партнери

Освітяни району обговорили Концепцію Нової української школи

31-08-2017, 12:44 | Розділ: Новини | Переглядів: 566

30 серпня 2017 року в приміщенні Менської районної державної адміністрація відбулась розширена колегія відділу освіти, на якій було розглянуто питання: «Основні досягнення та здобутки в галузі дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у 2016-2017 навчальному році та перспективи розвитку освіти району в 2017-2018 навчальному році».

У роботі колегії взяли участь голова райдержадміністрації Валерій Щукін, голова районної ради Олександр Мисник, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Мурований, директор районного центру зайнятості Тамара Кот, провідний інспектор Менського РВ УДНС України в Чернігівській області Дмитро Кадиков, представники райметодкабінету, директори загальноосвітніх навчальних закладів, їх заступники та інші профільні фахівці.

Керівники району у своїх вітальних виступах побажали педагогам терпіння, творчої наснаги та оптимізму в навчальному році.

Питання щодо підсумків розвитку галузі освіти району у минулому навчальному році, стану підготовки до 2017-2018 навчального року у своїй доповіді висвітлив начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Ємець.

Особливу увагу він звернув на концептуальні засади реформування загальної середньої освіти, Нової української школи, проаналізував результативність участі випускників в ДПА у формі ЗНО, детально зупинився на масштабній роботі, яка була проведення по покращенню та оновленню матеріально-технічної бази навчальних закладів району в минулому навчальному році та перед початком нового. У доповіді також було відмічено стан організації навчання за інклюзивною формою освіти.

У підсумку учасники колегії обговорили стратегічні питання розвитку освіти району та практичні аспекти впровадження національно-патріотичного виховання.

Традиційно відбулось нагородження кращих представників педагогічної громадськості Почесними грамотами районної державної адміністрації, районної ради, Управління освіти і науки облдержадміністрації, відділу освіти районної державної адміністрації.

Також подяками районної державної адміністрації та відділу освіти було відзначено колективи навчальних закладів, які при плановій перевірці стану готовності до нового навчального року проявили себе найкраще.

Довідково.

Цьогоріч дещо змінився формат проведення традиційної серпневої конференції та вперше проводилась розширена колегія. Так, серпневі конференції протягом останнього місяця були проведені:

- за напрямком початкової освіти, на базі Менської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка;

- за напрямком виховної роботи, на базі Менської районної гімназії;

- за природничо-математичним напрямком, на базі Менської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка;

- за суспільно-гуманітарним напрямком, на базі Березнянської ЗОШ І-ІІІ ст.

На засіданнях вищевказаних конференцій проводили аналіз роботи та основних досягнень навчальних закладів району та їх працівників протягом минулого навчального року, кращі педагоги ділились досвідом своєї роботи, вивчали Концепцію Нової української школи та детально вивчали на секційних засіданнях нові предметні навчальні програми, їх істотні зміни і виробляли стратегію оптимального викладання того чи іншого шкільного предмету.

Не пропустіть

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.